Buna ziua.
Am depus o plângere la poliție împotriva fostului meu șef care a sărit la bătaie cu o bucata de fier,m a înjurat de morți, in timp ce mă amenința cu moartea. Foștii colegi, unul mă împingea altul urla la un cm de mine : Afara,Afara!!. Fostul șef avea ieșiri violente dar n a îndrăznit niciodată să mă înjure și amenințe.
Am primit pe mail de la ei o hârtie că îmi este interzis accesul în sediile administrate de firmă. Azi am avut treabă în zonă și am văzut pe ușa de intrare scris: Accesul numitului Gogu Ionescu este interzis în spatiile administrate de firmă".
E legal sa mi folosească numele pe toate gardurile?
Menționez că firma este intr un parc industrial mare unde sunt zeci de firme iar biroul este la strada,așadar nu am încălcat interdicția . Se vede in poza că e făcută din exterior. Mulțumesc
Buna ziua. problema dvs trebuie analizata in concret.
Si intrebarea este vaga si raspunsul poate fi la fel.
Ceea ce nu este interzis este permis. "E legal sa mi folosească numele pe toate gardurile?"
V-a pus numele pe garduri?
In concret, numele meu este afișat pe exteriorul ușii firmei,vizibil de către toți cei care intra in parcul industrial. Angajați,curieri,vizitatori,etc
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua, Aveti la indemana o actiune in raspundere civila pentru daune morale pe temeiul demnitatii /dreptului la demnitate, spre exemplu. Articolul 72 Dreptul la demnitate (1) Orice persoană are dreptul la respectarea demnității sale. (2) Este interzisă orice atingere adusă onoarei și reputației unei persoane, fără consimțământul acesteia ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75. A se vedea art 70 si urm Cod civil, daca vreti sa actionati singur. Daca nu, recititi mesajul anterior. O persoana din exterior (neutra), adica un avocat, vede cu alti ochi chestiunea.