avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Împrumut două persoane fizice
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Împrumut două persoane fizice

Bună ziua! Am nevoie de ajutor într-o situație delicată.

1. Am împrumutat o persoană, cu o sumă de bani (aproximativ 6-7000 euro) - - - această sumă este constituită din ruga de a-i crea un site pentru firma sa de agricultură (lucru făcut) + bani pentru uz personal (impas financiar). Împrumutul este persoană fizică - persoană fizică. De 9 luni de zile, persoana nu îi returnează. Am câteva dovezi de transfer western union pentru o parte, iar cealaltă parte a fost oferită cash, personal. Singurele dovezi sunt discuții pe Whatsapp despre "trebuie să îți dau datoria", fără să fie specificată suma. Singura dovadă este un caiet pe care persoana și-a notat de fiecare dată sumele oferite de mine (caietul se află în posesia sa, nu am făcut niciodată poză). Cum pot crea cadru legal pentru recuperarea sumei datorate? În acest moment, persoana nu are nicio formă de venit, deține doar niște pământuri și case.

2. Aceeași persoană de la nr 1 (bărbat, căsătorit, menționa totdeauna că urmează să divorțeze), a insistat să rămân gravidă, că își dorește copil - mărturie insistențe în discuții scrise (pe cele verbale nu le pot demonstra). Ba chiar calcula perioada mea fertilă, pentru a ști când să ne întâlnim și să avem act sexual cu ejaculare. Lucru întâmplat, ca ulterior să insiste pentru avort (făcut). Acest lucru s-a întâmplat în urmă cu o lună. Evident că extrem de greu reușesc să îmi revin psihic după această experiență. Pot obține vreo sumă de bani pentru această situație?

Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 19 August 2024
Seraphine, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pt 1, mergeti la avocat sa aprecieze ce liber aveti, poate va faceti și altele ca să aveti cu ce sa il dati in judecata.
Pt 2 , nu, nu aveti ce pretenții sa aveti. Sunteti majora și se presupune ca aveti discernamant. Pe viitor, nu va mai încurcați cu persoane insurate și ganditi-va înainte daca sigur vreti copil sau nu. Cum adică a avut el copil , cum adica a vrut el avort? Dar dvs unde erati?
Reveniti-va ca trecutul nu il puteti schimba și alegeți mai bine în viitor.
Bună ziua!

Ce înseamnă, vă rog, "ce liber" am?

Mulțumesc!

gi-jane2 a scris:

Pt 1, mergeti la avocat sa aprecieze ce liber aveti, poate va faceti și altele ca să aveti cu ce sa il dati in judecata.
Pt 2 , nu, nu aveti ce pretenții sa aveti. Sunteti majora și se presupune ca aveti discernamant. Pe viitor, nu va mai încurcați cu persoane insurate și ganditi-va înainte daca sigur vreti copil sau nu. Cum adică a avut el copil , cum adica a vrut el avort? Dar dvs unde erati?
Reveniti-va ca trecutul nu il puteti schimba și alegeți mai bine în viitor.

Scuze, autocorectul.
Ce probe aveti, am vrut sa scriu.
Mulțumesc frumos!

gi-jane2 a scris:

Scuze, autocorectul.
Ce probe aveti, am vrut sa scriu.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate problema dv. nu e neaparat juridica, asa cum spunea colega mai sus, poate ar fi indicat sa luati singura decizii privind persoana dv. Femeile au luptat zeci de ani pentru dreptul la a decide privind propriul corp, privind metode contraceptive si altele similare, ar fi bine sa va folositi de aceste drepturi.
Nu stiu cum a fost facut acel avort si cine l-a platit, sansele sunt infime sa obtineti ceva.
Despre pct 1, vorbiti cu un avocat. Aveti si martori?

~ final discuție ~