avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiu de cotizare necontributiv
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiu de cotizare necontributiv

Buna ziua,
Astazi am primit plicul cu decizia de recalculare a pensiei conf art 144 din Legea 360/2023

Probabil ca citind mai se multe ori vor aparea si alte lucruri pe care nu le inteleg, dar pentru acum as ruga un distins moderator sa ma ajute sa inteleg ce este acela "stagiu de cotizare necontributiv"

La mine apare A2. Stagiu de cotizare necontributiv ... 2 ani Am citit legea, Nicaieri nu este explicata notiunea de Stagiu de cotizare necontributiv, si as ruga pe cineva sa aiba amabilitatea sa ma lamaureasca. Adica ce am facut eu timp de doi ani ca sa cotizez necontributiv si unde este prevazut in lege? In buletinul de calcul pe care l-a primit la cerere acum vreo trei luni nu se pomeneste de asta

Ma uit in legea 360, art 14 unde sunt definite stagiile asimilate : cursuri universitare; serviciu militar; idemnizatii de asigurari sociale pentru perioada 1 apr 2001 - 1 ian 2006 (probabil concedii medicale); incapacitate temporara de munca dupa 1 ian 2005; concediu pentru copii (la mine nu se aplica) Dar astea nu au legatura cu problema in discutie si oricum fac obiectul punctului A3 din decizie (Stagiu asimilat necontributiv)

Multumiri anticipate pentru timpul si atentia acordate
Ultima modificare: Marți, 20 August 2024
interval, utilizator
Cel mai recent răspuns: 1stefa , utilizator 10:54, 3 Septembrie 2024
nu, acestea sun stagii asimilate. Tot nu am aflat ce este stagiul necontributiv. Rog sa imi explice cineva. Multumesc anticipat

~ final discuție ~