avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals,uz de fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals,uz de fals

ce trebuie sa fac pentru ca persoana care a facut declaratie falsa sa fie acuzata si trasa la raspundere ?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 11:58, 7 Februarie 2010
in primul rind sa faceti o plingere penala.falsul si uzul de fals este o infractiune cu subiect calificat in functie de actul falsificat.
Efectuati o plangere penala pentru fals si uz de fals, iar in urma cercetarilor daca se va stabili ca falsul a produs consecinte juridice va fi trimis in judecata.
Succes!
pentru declaratia ei falsa la primarie(sa dat unica mostenitoare) eu acum cheltui o suma mare de bani sa repar greseala facuta de ea.
Unde trebuie sa ma adresez ca sa raspunda pentru greseala facuta ?
scrieti intrebarea la domeniul dreptului penal.
Trebuie să vă adresați cu o plângere organului de urmărire penală(parchetului) sau de cercetare penală (poliție ) de la locul unde s-au comis cele două infracțiuni.Plângere dvs. trebuie să fie întocmită astfel încât să cuprindă elementele prevăzute de art.222 C.proc.pen.,iar la aceasta trebuie să anexați înscrisurile false.

Alte discuții în legătură

Falsificare semnatura Medu Medu Angajatorul a falsificat semnaturile angajatilor sai atunci cand i-a trecut de la 8 ore la 4 ore de munca pe zi. Doresc sa stiu daca aceasta fapta intruneste ... (vezi toată discuția)
Plangere penala ITD ITD nu stiu daca am postat bine subiectul dar va rog sa ma ajutati intr-o problema: - reprezint o asociatie caritabila (ONG) - am incheiat o conventie de ... (vezi toată discuția)
Ordin de plata falsificat!! allexx allexx speta:asociatul unei firme a falsificat ordinul de plata si l-a trimis prin fax firmei partenere,determinand soferul acesteia sa descarce marfa.Mai exact,a ... (vezi toată discuția)