avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

nu stiu daca am postat bine subiectul dar va rog sa ma ajutati intr-o problema:
- reprezint o asociatie caritabila (ONG)
- am incheiat o conventie de parteneriat cu consiliul judetean
- CJ a emis o hotarare care apoi a fost falsificata de catre un functionar al CJ, in folosul lor si in detrimentul nostru.
Doresc sa fac o plangere penala impotriva CJ.
1. catre cine o adresez?
2. unde o incadrez, in Cod penal ?
3. cine are competenta de cercetare si solutionare?
4. se face impotriva institutiei sau a persoanei banuite de actiunea de fals?
va multumesc si astept cu nerabdare
Cel mai recent răspuns: INOCENTIA ZISSU , Consilier juridic 16:07, 20 Mai 2009
Va puteti plinge de fals si uz de fals potrivit art. 289 si urm cod penal impotriva functionarului care a intermediat acest lucru. Plingerea se adreseaza parchetului iar cercetarea se va face de politia judiciara. Ar fi mai dificl sa va plingeti impotriva autoirtati administrative reprezentate prin primar pentru ca eviudent intocmirea actului s-a facut de un functionar, deci o persoaba fizica
Raspuns
1. Catre Parchetul de pe langa Judecatoria in raza careia s-a intamplat evenimentul. Acolo o sa o primeasca un procuror de serviciu. O sa o faceti in 2 exemplare, (atentie: atasati probe in copie si numerotati filele, bine ar fi sa faceti chiar un opis de inscrisuri, ca dracu stie ce mai dispare) pt ca pe unul o sa va semneze procuroul de serviciu, o sa puna si data si o sa va puna si stampila.
2. O incadrati in infractiunile de fals, uz de fals, nu este exclus si abuz in functie (sigur este un concurs de infractiuni pt ca falsul s-a facut ca sa se foloseasca actul deci si pt uz de fals.). Abuzul in functie se retine dupa depasirea atributiilor din fisa de post, din regulament.
3. Competenta o are Parchetul, care primeste lucrarea (plangerea) o inregistreaza si o trimite pentru cercetare la Politie, de care apartine C.J.(Inspectoratul Politiei Judetene, ar fi in cauza), oricum trimiterea plangerii o face Parchetul nu dvs. si chiar o sa va instiinteze de aceasta.
4. O faceti impotriva persoanei fizice iar C.J. va raspunde civil ca parte responsabila civilmente.
5. Daca nu va convine solutia data de procuror la Parchet (ca luararea tot la Parchet ajunge) si se da solutia N.U.P. (neincepere de urmarire penala) aveti calea contestatie la Judecatorie.
6. Stiti sa faceti o plangere penala ?
Domnule Prim Procuror,
Subsrisa _____cu sediul in _______in temeiul art. 222 Cod procedura penala, inteleg sa fac PLANGERE impotriva numitului (persoana fizica), cu domiciliul __-(aici, locul de munca, institutia, sediul, functia, serviciul), pentru faptul ca: (se expune situatia de fapt)
Dovada plangerii inteleg sa o fac cu proba cu inscrisuri, martori, expertiza grafologica.
Data depunerii. Semnatura.
Domnului Prim Procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria ____

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare o noua plingere penala tobescu tobescu Buna ziua, am nevoie de citeva sfaturi va rog : sora mea a facut o plingere la Parchet impotriva unei persoane, la care m-a asociat si pe mine, eu nu am ... (vezi toată discuția)
Fals,uz de fals libelula34 libelula34 ce trebuie sa fac pentru ca persoana care a facut declaratie falsa sa fie acuzata si trasa la raspundere ? (vezi toată discuția)
Plangere penala Nina1 Nina1 Buna seara Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals in semnatura privata.Parte din documentele anexate la plangerea penala au fost ... (vezi toată discuția)