Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in situatia in care copilul minor (8 ani) nu doreste sa se intoarca la mama la finalul programului stabilt in instanta. Mentionez ca avem custodie comuna cu domciliul copilului la mama.
Motivul pentru care nu vrea sa se intoarca la domiciliul mamei este pentru ca ii teama pentru siguranta lui, asistand in urma cu 2 zile la o scena, in prezenta politie, in care fostul socru (tatal mamei lui) a incercat sa ma omoare cu toporul. In urma incidentului s-a deschis dosar penal catre fostul socru si s-a emis ordin de protectie provizoriu. Deasemenea copilul traieste la locuinta mamei cu cei 2 fosti socrii si mama lui sub presiuni psihice si emotionale constante. Maine (duminica) copilul ar trebui returnat mamei lui conform programului stabilit in sentinta judecatoreasca dar acesta este inspaimantat de idee. As dori sa stiu ce "parghii" am in aceasta situatie.
Voi initia si proces in instanta pentru stabilirea domiciliul copilului la tata in viitor dar as dori sa stiu ce solutie am pentru situatia de acum.
CST1976
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Va pot spune din propria experienta ca daca copilul nu doreste sa se duca la mama, ca in cazul meu, mama a venit cu politia la poarta sa-l ia si politia a intrebat copilul daca vrea sa se duca cu maica-sa si acesta a spus ca nu. Apoi maica-sa si politia au plecat de la poarta fara nici o alta consecinta, copilul ramanand la mine. Mama o luat copilul luni de la scoala.
Incercati sa aplanati toate situatiile conflictuale cu maica-sa, socrii, etc, orgoliile sunt mari si pe termen lung, instanta va da copilul la mama. Va luptati degeaba. Doar daca e drogata, prostituata, etc, si puteti dovedi asta, atunci va da domiciliul copilului la dvs.
Purtandu-va frumos si evitand scandalul copilul va vedea si va aprecia!
Custodie copii
mirel45
va rog ajutatima cu o indrumare;sant divortat de aproape doi ani,cat a durat procesul copii avem o fata si un baiat au stat la mine.chiar daca mama lor in ... (vezi toată discuția)