avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

Sunt despartit si am o fetita de 11 ani.Am obtinut custodia fetitei dar nu l am dat in judecata pe tatal ei pentru pensie alimentara si de 5 ani de cand suntem despartiti nu a platit absolut nimic.Stiind ca nu avea nici un venit nu i am cerut niciodata dar acum am aflat ca a obtinut pensie de revolutionar.As vrea sa mi spuneti daca este adevarat ca cei care au participat la revolutia din 89 beneficiaza de aceasta pensie si cat pe luna ar revenii fetei mele.
Cel mai recent răspuns: derdlim , utilizator 13:20, 24 Februarie 2010
Multumesc pentru raspuns.Problema este ca eu nu stiu sigur daca are acest venit.Dar daca intr adevar il are vreau ca fata mea sa primeasca dreptul care i se cuvine.Avocatul meu poate afla daca tatal fetitei mele are beneficiaza de aceasta pensie sau nu?
În primul rând trebuie să promovaţi acţiunea în justiţie pentru stabilirea pensiei de întreţinere. Avocatul are pârghiile necesare să afle dacă tatăl minorei beneficiază de o astfel de pensie. Chiar dacă nici acum nu are venituri, puteţi obţine obligarea lui la plata unei pensii de întreţinere raportată la salariul minim pe economie. Abia ulterior, dacă nu se achită de obligaţie două luni consecutiv, puteţi invoca în penal abandonul de familie.
Numai cu privire la ultimii trei ani de neplata puteti recupera pensia de intretinere.(fie sesizand judecatoria in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul , cu o actiune in pretentii, fie sesizand polita/parchetul cu o plangere penala prealabila ce are ca obiect infractiunea de abandon de familie.)

Succes.
Pentru a fis sigura ca are certificatul preschimbat si avizat intrati pe portalul sspr-ului si cautati dupa nume.
Pensia acordata in temeiul legii recunostintei este c/val salariului mediu pe economie cca 1800 lei /luna.
Initiati actiunea de stabilire a pensiei de intretinere si dupa ce aveti hot definitiva si irevocabila, ,ergeti la un executor si indicatii sa popreasca suma direct de la casa de pensii.
Concluzionand: Daca in actiunea de incredintare nu s-a solicitat si plata pensiei de intretinere....fostul sot nu poate fi obligat sa plateasca din urma.., nici macar pentru ultimii 3 ani. Trebuie sa formulati o actiune pentru plata pensiei de intretinere. Chiar daca nu realizeaza un venit fostul sot va fi obligat sa plateasca o pensie raportata la venitul mediu pe economie. Obligatia fostului sot de a plati pensia de intetinere va curge de la data introducerii actiunii. Neonorarea platii tip de 2 luni consecutiv poate constitui, la plangerea dvs., infractiunea de abandon de familie.
Va doresc Succes!

Alte discuții în legătură

Procent pensie alimentara scap.cm scap.cm Buna ziua ! As dori o lamurire pentru urmatoarea situatie: sotul meu a mai fost casatorit si are o fetita pentru care plateste un procent de 25 % din ... (vezi toată discuția)
Abandon kaa 1 kaa 1 .. de familie nu si-a platit de 3 luni pensia de intretinere stabilita de instanta acu 2 ani. intre timp si-a schimbat jobu si am convenit sa plateasca in ... (vezi toată discuția)
Actiune in regres?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Daca fostul sot e pensionat pe caz de boala si nu are posibiitati sa plateasca suma de 200 ron fixata de instanta judecatoareasca, pentru a nu-l mai reclama ... (vezi toată discuția)