avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Numele meu este Varlan Valeria si vreau sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Numele meu este Varlan Valeria si vreau sa stiu daca ...

Buna ziua,
Numele meu este Varlan Valeria si vreau sa stiu daca este reglementat clar urmatorul lucru:
Dupa pensionare, poti sa activezi intr-un sindicat, intr-o functie de conducere chiar, fara a avea un contract de munca in Revisal cu sindicatul respectiv ? Mentionez ca sindicatul nu este un sindicat al pensionarilor, ci un sindicat in cadrul unei societati pe actiuni. Poate sa tina loc de contract, plata unei cotizatii la acel sindicat ? Va rog mult sa-mi comunicati daca este legala prezenta acelui pensionar in cadrul sindicatului respectiv.
Va multumesc!
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Mary-Mar , utilizator 12:21, 3 Septembrie 2024
Nu mi-ati spus direct de stagiu de cotizare, dar in Legea 360/2022, care a fost actulizata in 2023, care mi-ati recomandat sa o citesc, scrie exact despre asta si altele, va rog sa cititi si dvs. Nu stiu ce legatura avea cu speta mea. Asa cum spuneam, doresc un raspuns de la cineva care stie intr-adevar sa raspunda. Daca cineva ar merge in Instanta pe stilul ambiguu recomandat, ar pierde din secunda urmatoare. Asa cum legiuitorul s-a gandit sa faca o lege pentru fiecare fapta, inseamna ca exista un articol dintr-o lege care sa sanctioneze si aceasta ilegalitate. Pentru ca este o ilegalitate sa faci o activitate, sa beneficiezi de foloase, oricare ar fi ele, bani sau tichete sociale, fara sa platesti impozit pe venit. Nu sunteti de acord cu mine ? Eu cred ca ati inteles, dar ati ocolit raspunsul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Director de școală, în perioadă de grevă. cum procedez? Aurora Zamfir Aurora Zamfir Buna ziua! Adresez această întrebare în calitate de director de școală, care este pus într-o situație delicată. Cu sufletul, sunt grevistă. Legal, nu ... (vezi toată discuția)
Reprezentativitatea reprezentantilor salariatilor, constatată ... alexandru777 alexandru777 Reprezentativitatea reprezentantilor salariatilor, constatată anterior intrării în vigoare a legii 367/2022, îşi produce efectele până la expirarea ... (vezi toată discuția)
Cumularea pensiei cu alte venituri IonIoanaAnca IonIoanaAnca Pensiile - Legea 360/2023 - Noua lege a pensiilor Bună dimineața! Am câteva întrebări, vă rog frumos, legate de articolul de azi ”Cumularea ... (vezi toată discuția)