avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Salutare am cumpărat o mașină de la o doamna pe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Salutare am cumpărat o mașină de la o doamna pe data de 01 ...

Salutare am cumpărat o mașină de la o doamna pe data de 01 05 2023 am făcut un contract de vânzare cumpărare la mâna ca dovadă pentru că dânsa era în Germania urma să vină în România într-o luna de zile pentru a scoate fiscalul pe numele meu doamna nu a mai venit în România de când am cumpărat mașina mia tot spus ca vine dar nu a mai venit. Am pastrat lecutara cu ea pana acum
Problema este că pe dată de 23 08 2024 mia fost reținute actele mașinii pentru că este sub sechestru din data de 19 10 2023 ce aș putea face sau cum aș putea recuperea actele.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:47, 27 August 2024
Ce acte sa recuperati? Masina este sub sechestru. A fost vanduta desi nu trebuia sa fie vanduta.
Problema dvs este cum va recuparati banii !! Asta in cazul in care nu sunteti pe mana cu doamna cum se spune.
Nu cred că ați înțeles mașina nu era sub sechestru când eu am cumpărat-o pe 01 mai 2023 am cumpărat-o urma sa vina in tara sami scoata fiscalul pentru ca era in germania dar tot ma amanatl și pe 19 octombrie 2023 ia pus sechestru pe mașina iar eu am aflat pe data de 23 august 2024 ca este sub sechestru
Cred ca dvs nu ati inteles, foarte posibil ca masina cumparata de dvs sa fi fost deja data in urmarire la momentul la care dvs ati cumparat-o (adica s-a instituit un sechestru in Germania, inainte de sechestrul instituit in RO, presupunem, dar nu stim exact). Asa ca, acesta putea fi si motivul pentru care doamna din Germania a tras de timp, dansa stiind ca nu are cum sa va scoata fiscalul in RO. Mai mult, vanzarea facuta fara certificat fiscal scos anterior vanzarii este cam nula.
Sens in care, revin si arat, dvs fie sunteti o victima a unei inselaciuni, fie sunteti complice la o sustragere. Doar dvs stiti.

~ final discuție ~