avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comision de risc
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comision de risc

Buna ziua,
Am un credit de nevoi personale cu ipoteca din 2008.Mi se percepe un comision de risc 0.26% aplicat la soldul creditului,platibili lunar in zilele de scadenta, pe toata perioada de derulare a Conventiei de credit.
La rubrica Conditii Speciale este adaugat in dreptul Comisionul de risc :
''Pentru punerea la dispozitie a creditului, Imprumutantul datoreaza Bancii un comision de risc, aplicat la soldul creditului,care se plateste lunar, pe toata perioada creditului:modul de calcul si scadenta/scadentele platii acestuia se stabilesc in Conditiile Speciale''
Intrebarea mea este: Daca eu am girat cu un imobil, platesc si o polita de asigurare pentru acel imobil,acel comision nu este abuziv si daca la sfarsitul platii creditului sau a platii anticipate Banca trebuie sa-mi returneze acel comision ?
Cine poate sa ma ajute la intrebarea aceasta?
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2011
Ecaterina-Elisabeta, utilizator
Cel mai recent răspuns: saandyf , utilizator 08:54, 7 Martie 2011
Sigur ca este abuziv acel comision, dar pentru ca acesta sa fie declarat nelegal trebuie actionat banca in instanta.
indiferent de modul cum va veti onora datoria legata de credit, adica la scadenta normala sau anticipat, nu aveti cum recupera acel comision de risc pe care il platiti lunar, in mod uzual, pe baza de solicitare scrisa. pentru a putea declara clauza respectiva abuziva trebuie sa sesizati ANPC si ulterior instanta de judecata competenta material si teritorial. daca sentinta definitiva si irevocabila ce se va pronunta declara caluza abuziva, atunci va puteti recupera acel comision, pe care, dvs il platiti lunar si este calculat la soldul creditului. oricum, succes ........... :)
Nu este obligatoriu ca actiunea in instanta sa fie precedata de sesizare prin ANPC. Dar este obligatoriu sa procedati la o conciliere directa prev de art. 720 ind 1 din C.Pr. Civ, altfel instanta va anula cererea ca fiind inadmisibila. Succese!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teapa la credite volksbank. feriti-va!!! alina gia alina gia am luat un credit ipotecar in mai 2007. intr-o parte din contract imi spune ca platesc comision de risc toata perioada creditului (25 ani), iar intr-o parte ... (vezi toată discuția)
Comision de risc credit ipotecar banca cristian_pp cristian_pp Am un credit ipotecar la Volksbank incheiat in 2007. Cu riscul de a ma repeta am sa pun din nou problema comisionului de risc, pentru ca raspunsurile nu au ... (vezi toată discuția)
Comision de risc petre14 petre14 Buna ziua, Am un contract de credit in care se precizeaza ca trebuie sa platesc un comision de risc (mai nou comision de administrare, fara ca eu sa fi ... (vezi toată discuția)