avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trecerea la o noua trepta de vechime/sporul de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trecerea la o noua trepta de vechime/sporul de vechime

Doresc sa stiu daca satisfacerea stagiului militar este socotit ca vechime pentru trecerea la o alta treapta de vechime,dar perioada de somaj care a fost trecuta in cartea de munca este si ea socotita ca vechime pentru trecerea la o alta trepta de vechime.Am consultat HG-281/1993 si L-19/2000 dar nu am inteles exact .
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 19:29, 8 Februarie 2010
Cred ca ar fi bine ca sa nu mai fie confundate merele cu perele#-o
Intrebarea initiala era daca aceste perioade constituie vechime in munca si se iau in calcul la acordarea sporului de vechime, nu daca sunt stagiu de cotizare pe baza caruia se acorda pensie sau indemnizatie de somaj... #-o
Cine a acordat vreodata un spor de vechime nu l-a stabilit pe baza Legii nr. 19/2000 sau Legii nr. 76/2002, ci pe baza prevederilor Art.16 (3) din Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii (regula generala) si pe baza altor acte normative care deroga de la acesta, cum sunt cele amintite mai sus (legi speciale - specialia generalibus derogant) precum si unele acte normative specifice pentru bugetari (HG. nr. 281/1993, O.G. nr. 6/2007, etc)
Sporul de vechime se acorda PENTRU VECHIME IN MUNCA, nu pentru perioada de stagiu de cotizare, care poata sa difere!
De asta se si numeste spor de vechime si nu spor de stagiu de cotizare... duh:hammer:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime în munca ioanadenisa ioanadenisa Bună ziua. Menționez ca am făcut stagiul militar în perioada 2001-2002 după care m-am angajat cu carte de munca. Vreau sa știu dacă acest an întra la ... (vezi toată discuția)
Spor vechime in munca laurentiuu laurentiuu Stagiul militar efectuat in 2004 constituie spor de vechime in munca?(de la 15% la 20%) Care este legea concret? (vezi toată discuția)
Stagiu militar- vechime in munca pt spor de vechime cocuta1973 cocuta1973 Am si eu un salariat care si-a satistacut stagiul militar in 1990. Perioada de stagiu militar reprezinta vechime in munca pt sporul de vechime sau nu? Eu ar ... (vezi toată discuția)