avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii 

Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna ziua, Am spart un televizor la locul de munca, ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna ziua, Am spart un televizor la locul de munca, dar nu este ...

Buna ziua,
Am spart un televizor la locul de munca, dar nu este in totalitate vina mea, pe raion erau foarte multi paleți urcati unii peste altii care trebuiau ambalați, la capatul acestora era un palet sprijinit, cand am incercat sa mut 2 paleti, paletul din capăt, cel rezemat, a cazut peste un tv si s-a spart, am trimis tv-ul in service s-a dat deviz de reparatie si acum am fost sunat ca trebuie sa platesc.
Avand in vedere ca nu este in totalitate vina mea, si ca nu aveau ce sa caute paletii pe raioane intre televizoare, se poate face ceva ca sa nu platesc?
Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 17:16, 4 Septembrie 2024
Buna ziua

Daca nu va considerati vinovat, nu semnati nimic.

Angajatorul va trebui sa faca dovada ca paguba:
- s-a produs din vina dvs
- nu se incadreaza in riscul normal al serviciului

In cazul dvs, manipularea paletilor de marfa implica si riscul ca acestia sa fie deteriorati sau sa deterioreze alte bunuri ale angajatorului.

Conform Codului Muncii

Art. 254
(1) Salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.
(2) Salariatii nu raspund de pagubele provocate de forta majora sau de alte cauze neprevazute si care nu puteau fi inlaturate si nici de pagubele care se incadreaza in riscul normal al serviciului.
(3) In situatia in care angajatorul constata ca salariatul sau a provocat o paguba din vina si in legatura cu munca sa, va putea solicita salariatului, printr-o nota de constatare si evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul partilor, intr-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicarii.
(4) Contravaloarea pagubei recuperate prin acordul partilor, conform alin. (3), nu poate fi mai mare decat echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare prejudiciu de la angajat Alexandru20 Alexandru20 Cum ma pot indrepta impotriva unui angajat din cauza caruia nu-mi mai pot executa obligatiile contractuale (de a livra legume, flori) deoarece acesta a ... (vezi toată discuția)
Paguba produsa de salariat alinadobre alinadobre Care este procedura legala in situatia in care un angajat a produs o paguba, iar angajatorul doreste retinerea valorii pagubei din salariu angajatului ... (vezi toată discuția)
Dauna in accident auto pentru firma mihaibaciu10 mihaibaciu10 Buna seara, Cum se procedeaza in cazul unui accident auto produs de un angajat? Dauna este aproape totala si masina nu mare are casco. Angajatul se afla ... (vezi toată discuția)