avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daca divorțul s*a pronunțat în America,între doua ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daca divorțul s*a pronunțat în America,între doua persoane ...

Daca divorțul s*a pronunțat în America,între doua persoane de naționalitate română,care s-au căsătorit în Romania,dar nimeni nu a înregistrat acest divorț în Romania,care este statul acestora în Romania?
Ultima modificare: Vineri, 6 Septembrie 2024
Elena Nicusor, utilizator
Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 03:55, 7 Septembrie 2024
Căsătoriți.
Daca soțul moare,soția are dreptul la pensia de urmaș,in cazul când căsătoria a fost înregistrată în anul 1990?

Adrian ALBU a scris:

Căsătoriți.

Nu va căsătorește în România.
Se rezolva cazul dar nu e asa simplu.
Odata ce ati divortat, nu mai aveti sot, nu mai sunteti sotie supravietuitoare sa aveti dreptul la pensie de urmas.
Nu are nici o relevanta cat timp a trecut de cand v-ati casatorit.
Ultima modificare: Vineri, 6 Septembrie 2024
Dapix, utilizator
Suntem cetățeni americani,unde legea spune că fosta sotie are dreptul la pensie,daca nici unul nu s*a recăsătorit. Deci,e putin mai complicat

Dapix a scris:

Odata ce ati divortat, nu mai aveti sot, nu mai sunteti sotie supravietuitoare sa aveti dreptul la pensie de urmas.
Nu are nici o relevanta cat timp a trecut de cand v-ati casatorit.

Alte discuții în legătură

Pensie dupa soț Josephine2016 Josephine2016 Pensie dupa soț Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca sunt divortata de sotul meu cu care am fost casatorita 10 ani el fiind decedat de cativa ani, am ... (vezi toată discuția)
Cumularea anilor de vechime din romania si statele unite... dannymoga dannymoga Buna ziua ! Romania si Statele Unite au semnat un Acord privitor la cumulrea anilor de vechime lucrati de un cetatean Romano-American in vederea dosarului de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas ContSters23466 ContSters23466 doresc sa ma lamuriti si pe mine cu o problema mama mea in virsta de 63 de ani a stat in concubinaj cu un barbat (acum are 71 de ani) care a divortat de putin ... (vezi toată discuția)