avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua, am fost condamnat în 2012 într un dosar ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua, am fost condamnat în 2012 într un dosar la 6 ani ...

Bună ziua, am fost condamnat în 2012 într un dosar la 6 ani cu executare. Am executat în 2009, 11 luni preventiv în respectivul dosar.

În 2012 am rămas definitiv. M am sustras executării pana în 2017. Am executat restul din 2017 pana în august 2019 când m-am eliberat condiționat, ramanandu-mi un rest de executat de 2 ani și 10 luni.

Luna trecuta, s-au împlinit 5 ani de când m-am eliberat. Pot cere în instanta reabilitare? Sau se considera 5 ani de când ar fi trecut pedeapsa în termen?

Am consultat un avocat, dar mai rău m-a derutat decât sa ma lămurească. Multumesc anticipat pt eventualele răspunsuri.

PS: dacă se poate, caut un avocat din Pitești sa ma ajute cu cererea de reabilitare.
Cel mai recent răspuns: Duca Oana , Avocat 12:08, 9 Septembrie 2024

Termenul de reabilitare curge de la data la care pedeapsa principala este executată sau considerată ca executată, în cazul dvs, dacă v ați liberat în 2019, mai adăugați restul de pedeapsă de aproape 3 ani, deci să zic undeva în 2022 e considerată executată.
Din 2022 va curge termenul de reabilitare, care e de 5 ani pt pedeapsa dvs., conform noului cod penal, fiind legea mai favorabilă, spre deosebire de legea veche la care se mai adauga jumătate din pedeapsa pronunțată.

Mai aveți de așteptat.

Mcmaraton a scris:

Bună ziua, am fost condamnat în 2012 într un dosar la 6 ani cu executare. Am executat în 2009, 11 luni preventiv în respectivul dosar.

În 2012 am rămas definitiv. M am sustras executării pana în 2017. Am executat restul din 2017 pana în august 2019 când m-am eliberat condiționat, ramanandu-mi un rest de executat de 2 ani și 10 luni.

Luna trecuta, s-au împlinit 5 ani de când m-am eliberat. Pot cere în instanta reabilitare? Sau se considera 5 ani de când ar fi trecut pedeapsa în termen?

Am consultat un avocat, dar mai rău m-a derutat decât sa ma lămurească. Multumesc anticipat pt eventualele răspunsuri.

PS: dacă se poate, caut un avocat din Pitești sa ma ajute cu cererea de reabilitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor cazier. darksideliar darksideliar salutare. in cazierul meu exista doua condamnari una in anul 2007 si una in anul 2010. Prima este de 3ani jumate si a doua de 4ani si 3 luni ambele cu ... (vezi toată discuția)
Reabilitare catalin-candidatu catalin-candidatu salut,cand pot sa cer reabilitarea in instanta daca am fost condamnat in 19 dec.200 la 6 ani inchisoare si m-am eliberat in 24 mai 2004? poate sa-mi raspunda ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea bebe121 bebe121 buna ziua,dupa cat timp se poate cere reabilitarea in cazul in care am fost condamnat pe 208 209 cp la pedeapsa de 6 ani la care am ramas definitiv in 2004 si ... (vezi toată discuția)