avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua Aș avea și eu o întrebare în legătură ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua Aș avea și eu o întrebare în legătură cu o moștenire ...

Bună ziua
Aș avea și eu o întrebare în legătură cu o moștenire
Dacă am eu sau mama mea în viață dreptul să moștenesc bunurile fratelui meu decedat care are un copil.
Ținând cont ca Mama mea l-a înmormântat pe fratele meu
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:39, 13 Septembrie 2024

Dreptate1010 a scris:

adriandimitriu a scris:

copilul a fost recunoscut de tata? daca da, orice discutie e de prisos.

Asta este problema caci nu a fost recunoscut în acte.
A divorțat de soție pentru că ea avusese o aventură să-i zic așa și după a venit copilul care fosta cumnată susține că e copilul lui

Poate cineva să mă ajute cu un sfat?
Nu știți daca copilul are sau nu pe fratele în certificat, deci nu avem cu ce sa va ajutam
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă acel copil a fost conceput în timpul căsătoriei, se aplica prezumția legală de paternitate.
Adică: tatăl copilului este soțul mamei.
Așadar, dacă la momentul conceperii, mama copilului încă era căsătorită, fratele dvs apare ca tată în certificatul de naștere al copilului.

Test de paternitate nu aveți cu cine sa faceți, ca tatăl e la 2 metri sub pământ și nu aveți ce probe sa mai luați de la el.
Iar acțiunea în tagada paternității nu poate fi inițiată decât de soțul mamei (fratele dvs, care e mort), de mama copilului sau de eventualul tată biologic.
Ce înseamnă nu a fost recunoscut în acte? Nu are tată în certificatul de naștere? E alt nume decât al fratelui dvs?
Dreptate1010 a scris:

adriandimitriu a scris:

Ce înseamnă nu a fost recunoscut în acte? Nu are tată în certificatul de naștere? E alt nume decât al fratelui dvs?
Dreptate1010 a scris:

Erau divorțați când a rămas însărcinată și nu este fratele meu trecut în certificatul de naștere

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire NELAOLT NELAOLT Buna. sint Ionela.Sotul a fost casatorit cu o femeie insarcinata[nu cu el] La nastere a trecut copilul pe numele lui.Dupa 4 ani au divortat iar copila a ramas ... (vezi toată discuția)
Declararea unui copil de catre alt tata decat sotul mamei tb007 tb007 Buna ziua, Eu si sotia mea am fost separati o perioada. Intre timp ea a avut alta relatie si a ramas insarcinata. Intre timp locuim din nou impreuna. Dupa ... (vezi toată discuția)
Infiere / adoptie propriul copil? CVioreanu CVioreanu Va supun atentiei urmatoarea situatie: In anul 2010 am divortat . Pe parcursul casatoriei noastre, acesta a avut o relatie extraconjugala cu fosta cumnata , ... (vezi toată discuția)