avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Valoare act aditional
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Valoare act aditional

As dori sa aflu care poate fi valoarea maxima a uni act aditional la un contract in raport cu valoarea initiala a contractului (eventual textul de lege unde pot afla raspunsul)
Cel mai recent răspuns: ovi13 , utilizator 09:31, 8 Februarie 2010
actul aditional incheiat pentru un contract, indiferent care, are aceiasi valoare juridica ca si contractul in sine. este principiul conform caruia subsecventul urmeaza principalul.
Conform ORDONANŢEI DE URGENŢÃ nr. 34 din 19 aprilie 2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii cu modificările şi completările ulterioare:


SECŢIUNEA 6: Negocierea fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare
Art. 122
Autoritatea contractantă are dreptul de a aplica procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare numai în următoarele cazuri:

i)atunci când este necesară achiziţionarea unor lucrări sau servicii suplimentare/adiţionale, care nu au fost incluse în contractul iniţial, dar care datorită unor circumstanţe imprevizibile au devenit necesare pentru îndeplinirea contractului în cauză, şi numai dacă se respectă, în mod cumulativ, următoarele condiţii:
- atribuirea să fie făcută contractantului iniţial;
- lucrările sau serviciile suplimentare/adiţionale nu pot fi, din punct de vedere tehnic şi economic, separate de contractul iniţial fără apariţia unor inconveniente majore pentru autoritatea contractantă sau, deşi separabile de contractul iniţial, sunt strict necesare în vederea îndeplinirii acestuia;
- valoarea cumulată a contractelor care vor fi atribuite şi a actelor adiţionale care vor fi încheiate pentru lucrări şi/sau servicii suplimentare ori adiţionale nu depăşeşte 50% din valoarea contractului iniţial;


Foarte mare atenţie la circumstanţe imprevizibile: deficienţele de proiectare nu sunt circumstanţe imprevizibile!
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
ovi13, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatii publice lucrari drumuri emil botescu emil botescu Care este suma maxima pentru lucrari publice de drumuri pentru care nu se tine licitatie si se poate face incredintare directa ? (vezi toată discuția)
Act aditional sarm07opr sarm07opr In cazul atriburii unei lucrari prin procedura ~cerere de oferta~ s-a incheiat contractul cu firma castigatoare si s-au executat lucrarile solicitate. Valoarea ... (vezi toată discuția)
Contract ContSters359110 ContSters359110 Imi spuneti va rog un contract de lucrari intocmit de o institutie publica locala (cons judetean) si publicat in SEAP ce text de lege sta la baza intocmirii ... (vezi toată discuția)