Pe scurt:
Am apelat la o echipa sa renoveze un apartament, o parte au facut bine, o parte si-au batut joc. Doresc sa stiu daca pot recupera prejudiciu.
Povestea detaliata:
In primul rand realizez ca nu am gandit si ca toate semnele au fost prezente, m-au "facut" fara sa imi dau seama.
In urma cu ceva timp am cumparat un apartament si am apelat la niste "mesteri" sa il renovez complet. Tin sa precizez ca am mai vizitat 2 locatii la care lucrau, nu alesi la prima vedere.
Una dintre cerinte a fost si refacerea circuitului electric si au zis ca au ei electrician. Am acceptat fara sa fac alte cercetari deoarece am vazut ca lucra si la celalalt apartament la electrica.
Se ajunge la jumatatea lucrarii, se "ingroapa" firele in sapa si cer si eu niste pareri la tabloul electric.
Pe scurt am aflat de la oameni autorizati ca totata electrica a fost o bataie de joc facuta de un nea' caisa. (fire trase gresit, gaura pentru doza mai mare decat trebuia etc.)
Am intrerupt lucrarea cu ei.
"Contractul" este un document semnat pe persoana fizica de sefu' de santier neomologat sau ceva. Detin arhiva de conversatii de whatsapp si dovada pentru o parte din plati.
Pot recupera din prejudiciu ? Daca da, cum ?
Avand in vedere ca stiu adresa apartamentului, pot exista "repercursiuni" ?
Numai o actiune in instanta va poate ajuta. Puteti cere instantei sa aprobe o expertiza tehnica judiciara in domeniul ctii. si alta in domeniul instalatii electrice pentru a se verifica ceea ce sustineti.
Probele pe care le detineti trebuie acceptate de catre instanta de judecata.
Teoretic se poate practic trebuie sa discutați cu un av și sa evaluați șanse,costuri,durata și mai ales în cazul în care câștigați daca aveți ce sa recuperați de la ,,, meșterii" respectivi(mulți nu au.bunuri pe numele lor etcetc).Problems este destul de complexa iar la final dvs va trebui sa va hotărâți dacă merita sau nu costurile demersului în instanta..
Intrebare ciudata, dar unde "gasesc" un avocat pe acest domeniu, macar sa il intreb daca sunt sanse sau daca se merita. De asemenea pe aceste cazuri se poate lucra si pro bono si plata dupa proces ?
(((((Este o speta accesibila oricărui av care lucrează drept civil.Nici nu se pune problema de plata la sfarsit,nu este o speta care sa trezească interesul cuiva (în genul revendicărilor de imobile naționalizate,daune morale accidente)spete unde se poate achita un onorariu modic și un onorariu de succes la final.Pro bono sunt consultații sau procese în care practic nu se achita nimic datorita unor situații speciale minorități,persoane cu handicap,vârstnici fără venituri ceea ce nu e cazul dvs.Daca e vorba de câteva mii de euro de recuperat atunci poate merita efortul dacă e vorba o suma mai mica atunci e discutabil.Daca e vorba de o suma mai mare puteți consulta un av prețul unei consultații este în general modic..
pentru a gasi un avocat, aveti la indemana o platforma care se cheama cautavocat.ro ; aplicati filtre cu privire la județ, specializare, etc. si apoi alegeti de acolo [ link extern ] /