avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Deteriorare circuit electric
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Deteriorare circuit electric

Buna ziua. In urma lucrarilor desfasurate in apartamentul de deasupra mea a fost sectionat de 6 ori pana acum firul care alimenteaza iluminatul in apartamentul meu. Mentionez ca firul meu care alimenteaza circuitul de iluminat este amplasat (asa este constructia blocului!!) in pardoseala vecinului de deasupra mea. De o saptamana nu am iluminat in 3 din cele 4 camere ale apartamentului. Am solicitat o verificare a circuitelor electrice din apartament unei firme autorizata ANRE care a emis un buletin de verificare a instalatiei (bineinteles ca am varificat ca aparatele folosite sa fie in stare de calibrare cu certicat valabil). Concluzia a fost intreruperea firului de nul de la instalatia de iluminat. Intrebarea mea este urmatoarea: in aceasta situatie se poate face plangere pentru deteriorarea circuitului si solictarea sumelor pentru remedierea defectiunii? Am vreo sansa sa castig in instanta?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:22, 26 Septembrie 2017
Daca detineti documente scrise si/ sau martori care sa confirme intreruperile de curent de care amintiti, precum si facturi de plata emise de firmele care au remediat iluminatul in apartamentul dvs. si de la firma care a verificat circuitele si nu va intelegeti pe cale amiabila cu firma care face lucrarile in apartamentul de deasupra dvs. puteti deschide actiune in instanta si cere daune matariale si/ sau daune morale. Greu de apreciat in ce procent veti recupera daunele produse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, renovam apartamentul si pentru refacerea instalatiei ... Maria_A Maria_A Buna ziua, Renovam apartamentul si pentru refacerea instalatiei electrice baietii au spart in podea pentru fire (5-7 cm). Se pare ca in podeaua noastra sunt ... (vezi toată discuția)
Verificare periodica gaze Milocek Milocek va rog sa-mi spuneti ce se intampla daca nu chem ptr verif din 2 in 2 ani a gazelor. Adica ce sanctiuni sunt? Am facut revizia de 10 ani acum 2 ani si am ... (vezi toată discuția)
Inundatie bloc nou silviu_iliescu silviu_iliescu Buna ziua, Vin si eu cu o intrebare: din septembrie m-am mutat intr-un bloc nou. Acum o luna s-a mutat si vecinul de deasupra. Dupa doua saptamani de locuit ... (vezi toată discuția)