avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Radiere cazier judiciar - reabilitare de drept
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Radiere cazier judiciar - reabilitare de drept

Bună ziua!
Am o cunoștință ce are nevoie de cazier judiciar pentru angajare, având în trecut o pedeapsă cu 8 luni suspendare și amânare a pedepsei, în anul 2017.
Nu a mai săvârșit o altă infracțiune în cei 3 ani (după cum prevede legea), însă cazierul nu a fost radiat automat (reabilitare de drept), așa cum am găsit în lege. Cazierul îi trebuie până la data de 1 octombrie 2024, se poate face ceva în acest timp?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2024
casianavictor, utilizator
Cel mai recent răspuns: Duca Oana , Avocat 14:52, 19 Septembrie 2024
In opinia mea puteti formula o cerere de constatare a intervenirii reabilitarii de drept. Puteti intreba chiar la Sectia de Politie cum se poate proceda in acest caz.
Buna ziua,
Din păcate, pana la data de 01.10, instanța nu v-ar soluționa o astfel de cerere si, cel mai probabil, nici Structura de cazier judiciar de la locul de naștere, întrucât au termen de cel mult 20 de zile pentru aceasta.
Desigur ca puteți încerca, fiind singura varianta la îndemână, dar având în vedere ca mai sunt 5-6 zile lucrătoare din luna asta.. șansele sunt slabe.

casianavictor a scris:

Bună ziua!
Am o cunoștință ce are nevoie de cazier judiciar pentru angajare, având în trecut o pedeapsă cu 8 luni suspendare și amânare a pedepsei, în anul 2017.
Nu a mai săvârșit o altă infracțiune în cei 3 ani (după cum prevede legea), însă cazierul nu a fost radiat automat (reabilitare de drept), așa cum am găsit în lege. Cazierul îi trebuie până la data de 1 octombrie 2024, se poate face ceva în acest timp?
Mulțumesc!

Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2024
Duca Oana, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar AndreyAlexander AndreyAlexander În ianuarie 2012 am primit o pedeapsă de 4 luni de închisoare cu suspendare (infracțiune la regimul auto) și o perioadă de probă de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Amenda penala - reabilitare Voiculescu Marius Voiculescu Marius un prietne a fost prin in 2009 vara permis si in 2010 a primit amenda penala ca si pedeapsa ii mai apare in cazier acuma ??? (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu aplicarea art 81 c.pen.-cand voi fi reabilitat? marianbru marianbru Buna ziua, As dori sa stiu cand si in ce conditi pot fi reabilitat de cazier, am primit 7 luni cu suspendare pt alcool la volan si luna aceasta se implinesc ... (vezi toată discuția)