avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma pentru a lucra ca si colaborator?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma pentru a lucra ca si colaborator?

Buna seara,sunt administrator la o firma si am contract de munca pentru 4 ore,fara alte beneficii,fara a fi asociat,iar acum sunt conditionata de catre angajator sa infiintez societate sau pfa cu acelasi domeniu de activitate pentru a lucra ca si colaborator(sa eliberez factura si chitanta pentru sumele obtinute din activitatea prestata)
Este posibil sa fiu administrator la 2 societati?
Cum pot renunta la functia de administrator la societatea angajatoare (am inteles ca nu este atat de simplu sa renunti daca asociatii nu sunt de acord)
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:52, 26 Septembrie 2024
administratorul unei firme se schimba fie prin hot AGA fie prin demisie. daca "angajatorul va conditioneaza", presupun ca actionarii sunt de acord.
nu veti fi administrator decat la firma dvs, iar firma dvs va incheia un contract de administrare cu actualul angajatot
Administratorii nu pot primi, fără autorizarea adunării asociaților, mandatul de administrator în alte societăți concurente sau având același obiect de activitate, nici să facă același fel de comerț ori altul concurent pe cont propriu sau pe contul altei persoane fizice sau juridice, sub sancțiunea revocării și răspunderii pentru daune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de interese attilabiro73 attilabiro73 Buna ziua,intrebarea mea ar fii,daca sunt administratorul unei firme 100 % in proprietatea unei comune (Primarie),pot sa fiu actionar si sa am functie la ... (vezi toată discuția)
Administrator la mai multe societati miruna.c miruna.c Acordul asociatilor din firma la care am fost mai intai administrator, privind administrarea de catre mine si a unei alte societati , trebuie depus undeva? (vezi toată discuția)
Administratorii srl-urilor Clara Calianu Clara Calianu Are dreptul o persoana de a detine functia de administrator si actionar majoritar la doua firme una in romania si alta in italia??? Aducand prejudicii ... (vezi toată discuția)