avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, copilul este trecut pe numele meu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, copilul este trecut pe numele meu câștigat prin ...

Bună ziua,copilul este trecut pe numele meu câștigat prin instanță.Daca mă voi căsători cu tatăl sau ii va putea da numele?Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina2530 , utilizator 09:45, 22 Septembrie 2024
Depinde ce e in sentinta aceea, pentru ce v-ati judecat si de ce doriti sa isi schimbe copilul numele. Nu vad ca idei bune schimbarile astea de nume. Ai un nume, e al tau, ramai cu el. Dar cred ca se pot gasi solutii, unele directe, altele indirecte, insa depind si de istoric.
La început nu sia dorit copilul,după naștere am văzut ca nu se răspunde lam dat în judecata pentru pensie alimentara,am făcut testul ADN și el a fost de acord să mi-l încredințeze întru totul iar acum vrea să ne căsătorim.Vroiam să știu dacă se poate trece pe numele lui și copilul după căsătoria dintre noi.Multumesc mult
Numai pe cale administrativa incercati, alta varianta nu vad in situatia data. Ar trebui sa mearga.
Mulțumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate ameliepr ameliepr Buna ziua. Am un bebe de 9 luni. Nu sunt casatorita, iar tatal copilului nu a venit sa il recunoasca. Initial luasem hotararea de a nu-l da in judecata si de a ... (vezi toată discuția)
Dreptul tatalui care refuza paternitatea initial cristinabe cristinabe sunt gravida in luna a 3-a, necasatorita cu tatal biologic al copilului. deasemenea, nu avem o relatie de concubinaj, locuind fiecare separat. tatal a refuzat ... (vezi toată discuția)
Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)