avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Cum pot intra în posesia documentelor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Cum pot intra în posesia documentelor unei proprietăți, ...

Bună ziua.
Cum pot întra în posesia documentelor unei proprietăți, a bunicilor mei.
Sunt singurul moștenitor în viata,și din păcate nu mai găsesc actele acestei proprietăți.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:46, 25 Septembrie 2024
Mulțumesc.

raluk0207 a scris:

Nu are relevanta. Trebuie sa știe cum au dobândit bunurile. Adică...asa ar fi normal...
Sa caute la Arhivele statului, e căutarea acului în carul cu fân.

Aveti macar o copie a dontractului de donatie? Sau nu il aveti deloc?
E posibil sa gasiti o copie la Primarie, la Taxe si Impozite.
Daca donatia a fost incheiata dupa 1995, il gasiti in arhiva notarului public respectiv.
Daca acel birou notarial nu mai exista sau donatia a fost incheiata inainte de 1995, la fostul notariat de stat, arhiva se gaseste la Camera Notarilor Publici de care apatine judetul unde s-a incheiat actul.
Daca nu mai e nici in arhiva Camerei Notarilor Publici, abia atunci mergeti la Arhivele Statului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie teren sorana_g sorana_g in anul 1993 mama a primit de la tata ( nu erau casatoriti insa au trei copii impreuna , noi copiii nu suntem pe numele tatalui ) un teren cu titlu de donatie ... (vezi toată discuția)
Obținere acte proprietate pentru dezbatere succesiune Adriana_1017 Adriana_1017 Buna ziua. In urma decesului tatălui meu am demarat procedurile pentru succesiune. Din pacate tatal meu nu a facut succesiunea dupa bunica iar documentele ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie/vanzare-cumparare Alexandrescudan Alexandrescudan Buna ziua, Contract de donatie si contract de vanzare/cumparare pe acelasi imobil, nu se poate face intabulare. Va rog asistenta juridica! (vezi toată discuția)