Se poate face succesiunea direct pe numele noastre cu ce ne revine.......
Buna ziua! Parintii sunt decedati . Ne-a ramas de la ei un teren pe care este un imobil de 36m2. Mai am un frate. Conform intelegerii cu parintii si fratele am stabilit ca fratele sa ramana cu partea cu imobil si jumatate din teren, iar eu cu cealalta jumatate de teren fara imobil.
INTREBARE: Se poate face succesiunea direct pe numele noastre cu ce ne revine conform intelegerii fara sa ma ajungem sa cerem noi (dezlipirea) actul de Partaj?
Multumesc!
Art. 113 alin. 3 din Legea 36/1995: „Dacă moștenitorii și-au împărțit bunurile prin bună-învoială, în încheiere se va arăta modul de împărțeală și bunurile succesorale atribuite fiecăruia. Actul de împărțeală va putea fi cuprins în încheierea finală sau se va putea întocmi separat, în una dintre formele prescrise de lege.”
In teorie, impartirea bunurilor se poate face in incheierea finala pe baza careia se emite certificatul de mostenitor in egala masura cum se poate face prin act separat de partaj.
In practica insa, ai dreptate, nu se poate.
Probleme cu fratii
Marbe
Suntem 3 frati in actele unei case dupa moartea parintilor iar eu sunt titular cu resedinta la adresa respectiva,fratii au fiecare casele lor
Eu nu sunt in ... (vezi toată discuția)