avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Dezvoltatorul ingradeste accesul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Dezvoltatorul ingradeste accesul proprietarilor in ...

Buna ziua.
Dezvoltatorul ingradeste accesul proprietarilor in complex, au cartele doar cei cu loc de parcare. Ceilalti pot intra doar in timpul programului lor: 10-18 L-V. In weekend nu e nimeni acolo. Daca se intampla ceva noaptea, nu e nimeni sa deschida bariera. Cum pot rezolva problema in mod legal? Vreau sa apelez la instanta. Va multumesc!
O actiune in instanta presupune angajarea unui avocat.Sansele sa piarda zic eu sunt mai mari decat sansele sa castige. Daca pierde sunt sanse mari sa plateasca si cheltuieli de judecata.Deci ceva cheltuieli sunt.Daca exista un avocat sigur 100% ca o sa castige acest proces poate o ajuta pe aceasta doamana cu o reprezentare in instanta fara plata onorariu in avans.Adica sa accepte sa-i fie platit onorariu doar dupa ce castiga procesul si obtine cheltuieli de judecata. Sunt o gramada de profesionisti pe acest site,sa vedem cate oferte o sa apara.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acest forum este un loc de discutii gratuite, nu de cerere si oferta, acelea sunt in alte locuri.
O actiune in instanta nu presupune angajarea unui avocat, insa, in mod uzual, ajuta foarte mult si creste sansele de castig. De unde cunoasteti dv. ca sunt sanse mai mari sa piarda decat sa castige, nu cunosc, Cei care cunosc legea i-au spus altceva.
Restul discutiilor privitor la avocat sunt in afara legii. Este ilegal ca un avocat sa atraga clienti estimand sanse de castig, asa toti ar promite 100%. Este ilegal ca un avocat sa fie platit doar in caz de castig. Cheltuielile de judecata reprezentand onorariile de avocat sunt la dispozitia instantei si se acorda, in practica, daca au fost deja achitate. Nu intru in detalii, un avocat poate explica in privat mai multe, sunt lungi explicatiile.
Castigam sau pierdem negustori ne numim.Asa suna sfatul dvs.Numai ca riscul si pierderile sunt doar ale clientului. Avocatul isi ia onorariu si ce iese, iese.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa intelegeti dv., eu va spun ca este contraindicat interesului clientului ca eu sa fiu cointeresata in cauza lui in modalitatile pe care dv. le aratati.
Obligatia avocatului este una de diligenta, adica sa faca tot ce se poate legal pentru a atinge scopul dorit de client. Nu este o obligatie de rezultat, anume sa atinga scopul, caci atingerea scopului depinde de probe (pe care nu le face avocatul, ci le furnizeaza clientul), de comportamentul procesual al clientului uneori si de multe altele care nu tin de munca avoactului.
De asemenea, justitia in sine si dreptul la aparare ar avea de suferit daca persoane care nu au garantii sa arate avocatului ca au dreptate nu ar mai gasi aparator.
Avocatul nu poate judeca vinovatia sau dreptatea unui client, datoria lui este sa apere, judecatorul este cel care stabileste decizia in dosar. Avocatul nu isi poare aroga acest rol, dar are interes ca fiecare client sa fie multumit de munca lui.
Vd ca in loc sa ajutati userul sau sa lasati discutia initiala la final ca sa primeasca omul mai multe opinii, ii ocupati topicul cu discutii offtopic. V rog deschideti topic separat cu modalitatile de colaborare cu un avocat si poate primiti raspunsuri mai pe placul dv.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru că nu am cumpărat loc de parcare asociația nu-mi permite să trec cu mașina dincolo de bariera de acces în complex. cum rămâne cu dreptul de servitute? robert.codrescu robert.codrescu Buna ziua, M-am mutat recent intr-un complex nou si intampin o problema cu bariera de acces in sensul ca au acces la ea doar cei care au si locuri de ... (vezi toată discuția)
Parcare privata anita2007 anita2007 Speta este urmatoarea: bloc nou, amplasat perpendicular pe strada, cu spatiu de parcare privat sub bloc, accesul in bloc se face fie printr-o alee pietonala ... (vezi toată discuția)
Acces cota parte indiviza contra cost hadrian2013 hadrian2013 Salutare ! Rog o informatie daca se poate : La blocul unde stau, sunt exasperat de cheltuielile asociatiei. Nu intru in detalii dar nici la un bloc de 40 de ... (vezi toată discuția)