avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi

Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia CataramăVezi agenda și participă →

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună seara, în urmă cu 4 luni de zile am fost sunat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună seara, în urmă cu 4 luni de zile am fost sunat de tatăl ...

Bună seara, în urmă cu 4 luni de zile am fost sunat de tatăl unui fost coleg al meu și amenințat cu omorul. Din păcate nu am înregistrare pe acea conversație dar în această seară nevasta omului care m-a amenințat a oprit la mine mi-a dat 3 palme ( nu am vrut să dau în femeie ca nu îmi stă în caracter ) am apucat să scot telefonul și am filmat când m-a scuipat și după aceea m-a înjurat după aceea s-a urcat în mașină și a plecat. Mâine mă duc să văd dacă pot face rost de camerele din comuna unde se poate vedea și când m-a lovit. În situația în care nu se vede pe camere eu am filmare cu telefonul meu când mă scuipă și mă înjură. Pot să o dau în judecată și doar pentru asta ? Și dacă da ce se poate întâmpla.
Cel mai recent răspuns: Alina-Andreea Plugaru , Avocat 08:46, 4 Octombrie 2024
Buna ziua!

Sigur, puteti formula plagere penala.

Am văzut pe camerele din comuna ca se vede când mă lovește. Considerați ca am câștig de cauză 100%
Alina-Andreea Plugaru a scris:

Buna ziua!

Sigur, puteti formula plagere penala.

Sigur ca da. Mai ales daca exista probe evidente in acest sens, trebuie sa formulati plangere penala pentru infractiunea de loviri si alte violente la sectia de politie de la locul faptei sau la orice alta sectie de politie din apropierea dumnevoastra. Aveti grija sa nu depasiti termenul de 3 luni de la momentul cand a-ti fost lovit.

In legatura cu intrebarea dumneavoastra ,,considerati ca am castig de cauza 100%?", vorbim de o garantie pe care nimeni nu v-o poate da la acest moment. Ceea ce va pot spune fata de speta dumneavoastra este ca da, sunteti victima unei infractiuni in mod evident, si da, aveti dreptul sa solicitati tragerea la raspundere penala a faptuitorului.

In opinia mea, ar trebui sa angajati un avocat care sa va sfatuiasca/asiste pe parcursul procesului, pentru ca aveti sanse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire si alte violente (art 1 noul cp.) Lilyana c. Lilyana c. Buna ziua, Am o plangere penala in urma unei dispute (in 2016) cu o angajata a unui magazin profi. Dupa niste schimburi de replici am ajuns sa schimbam ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecina din bloc DoarEu09 DoarEu09 Sunt locatar într-un cămin cu utilitățile folosite la comun, de 5 ani locuiesc în acest bloc și nu am legat nici un fel de prietenie cu nimeni pentru că ... (vezi toată discuția)
Injurii scuipat si amenintat kipas kipas Buna ziua , am avut o problema cu doi domni din armata ,ca asa m-au amenintat ca sunt din armata si ca nu am ce sa le fac, erau in stare de ebrietate , si ... (vezi toată discuția)