avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiul minim cotizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiul minim cotizare

Buna ziua! Mama nu primeste pensie avand un stagiu pt care s.au achitat contributii de doar 10 ani , insa mai are 6 ani lucrati cu conventie pt care nu s.au oprit taxe. Conform noii legi acesti 6 ani pot fi considerati vechime in munca (stagiu necontributiv) si sa primeasca o pensie minima totusi?
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2024
Simonaiuluana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:28, 10 Octombrie 2024
Nu , binenteles ca nu . Stagiile necontributive pe care Statul le recunoaste ca perioade asimilate ( deci , necontributive ) sunt cele prevazute de lege : perioada studiilor superioare , efectuate la zi si cu diploma de licenta , perioada armatei , sporul de grupa . Oricum , pentru a accede la o pensie ar trebui sa aiba minim 15 ani CONTRIBUTIVI .
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2024
CHKa, utilizator
In ce perioada a lucrat mama dvs cu conventie civila?
1992-1998

Cornel Vasile a scris:

In ce perioada a lucrat mama dvs cu conventie civila?

In acea perioada, potrivit legislatiei de la acea perioada, nu se retineau contributii sociale .
Si deci, desi asa legea atunci , nu poate fi considerata ca fiind vechime in munca ,
Caci da, a muncit!
Cornel Vasile a scris:

In acea perioada, potrivit legislatiei de la acea perioada, nu se retineau contributii sociale .

Alte discuții în legătură

Grupa 1 de munca-7 ani CYBORG CYBORG Buna seara! As dori trei raspunsuri punctuale, cu voia dvs. (Am varsta de 62 de ani.) 1.Am auzit ca la 10 ani lucrati in grupa 1 , se adauga 5 ani in ... (vezi toată discuția)
Pensie viorelv viorelv Scoala militară se recunoaște la timpul efectiv lucrat sau nu pentru pensie la politisti? (vezi toată discuția)
Facultatea se considera vechime? Nico-Lavi Nico-Lavi Buna ziua, sunt inca studenta la zi la UPB si as vrea sa stiu daca pe perioada facultatii am fost angajata dar doar sezonier iar unde m-am angajat mi s-a spus ... (vezi toată discuția)