Buna ziua,
Ma numesc Ramona si am cateva intrebari cu privire la trecerea in acte a apartamentului sotului meu si pe numele meu. Mai exact sotul meu detinea pe numele lui inainte de casatorie un apartament de 2 camere in Brasov in valoare aproximativa de 35000 euro. M-ar interesa cat ar costa toate actele necesare astfel incat acest apartament sa fie pe ambele nume a sotilor si aceste acte sa nu poata fi atacate sau anulate in cazul decesului unuia din soti. Mentionez ca acest apartament a fost cumparat cu act de vanzare cumparare si are intabularea si cartea funciara pe numele sotului meu.
As dori un raspuns cat mai detaliat deoarece nu ma pricep la aceste lucruri si daca se poate sa mi se spuna o suma aproximativa cat ar costa actele.
O zi buna!
buna ziua!
singurula ct pe care vi-l poate face sotul dvs este un act de donatie cu privire la o cota parte din acest imobil.
doantia intre soti este oricand revocabila, capata caracter definitiv prin decesul sotului donator.
costul il puteti afla de la un BNP.
veti avea de platiti onorariu notar, intabulare dr de prop pe numele dvs, impozit nu se plateste- este o operatiune scutita de catre codul fiscal.
Datele si valorile solicitate vi le poate furniza numai un notar public. Adresati-va unui notar si el va va calcula impozitul si taxele aferente intabularii, precum si onorariul sau.
Succes!
=D>
:oops: Atentie! Vanzarea intre soti este interzisa~! A se vedea Codul Civil Roman!
Costurile cu privire la actele notariale sunt stabilite de notarul care perfecteaza actele.
1. Donatie
Cod civil
"ART. 937
Orice donaţiune făcută între soţi în timpul maritagiului este revocabilă."
Revocarea donatiei o cere cel care a facut-o;
Donatia nu poate fi atacata decat de descendenti (numai fata de ei sotul supravietuitor este obligat la raportul donatiilor, dupa deschiderea succesiunii)
2. vanzare-cumparare: doar daca este reala - adica la un pret serios si cu plata pretului. Daca ascunde o donatie, se aplica regulile de la donatie
3. Poate sa-ti dea un drept de uzufruct/uz/abitatie, dar asta inseamna ca poti sa folosesti, dar nu devii proprietar.
sotul dvs. poate investi instanta de judecata cu o actiune in constatare, solicitand ;) sa fiti si dvs. trecuta in actul de proprietate al imobilului respectiv.
Anulare donatie
ctodor
In urma cu 10ani am cumparat impreuna cu fratele meu un apartamen, fiecare avand 1/2 din el. In 2005 fratele meu mi-a donat jumatatea lui mie. La momentul ... (vezi toată discuția)
Donatie intre soti
oflorin
am achizitionat , in timpul casatoriei , un apartament .
doresc ca partea mea din apartament sa o donez sotiei , astfel incit ea sa fie singura proprietara a ... (vezi toată discuția)