avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, este ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, este posibil sa ...

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, este posibil sa ai doua sau mai multe contracte cu 8 ore ?

Daca da va rog sa imi si spuneti unde este reglementat.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 02:19, 13 Martie 2025
Buna ziua

Da, e posibil, insa fara suprapunerea programului de munca.

Articolul 35 din Codul Muncii
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiți sau la același angajator, în baza unor contracte individuale de muncă, fără suprapunerea programului de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea. Niciun angajator nu poate aplica un tratament nefavorabil salariatului care își exercită acest drept.
(2) Fac excepție de la prevederile alin. (1) situațiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilități pentru cumulul unor funcții.
Art. 35 din Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, o persoana poate incheia c.i.m. cu norma intreaga / timp partial cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga/ timp partial.
Buna ziua! Dar angajatorii pot vedea daca mi se suprapun 2 contracte de munca pt 2 zile? Vreau sa demisionez de la actualul loc de munca si sa incep la altul, insa ultima zi aici ar fi 08.04, iar la noul angajator as incepe la 07.04. As vrea sa folosesc zilele de CO ramase plus orele suplimentare la actualul angajator pe 07 si 08.
Niciun angajator nu poate vedea salariatii altei societati.
Mi s-a cerut adeverinta stagiu de cotizare, stiti cumva daca se menționează pe acest document cand s-a incheiat contractul?

Cornel Vasile a scris:

Niciun angajator nu poate vedea salariatii altei societati.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. o persoana are voie sa lucreze la o alta societate ... Laszlo Ecaterina Laszlo Ecaterina Buna ziua. O persoana are voie sa lucreze la o alta societate in timpul somajului tehnic.Daca da, cate ore? Multumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua, am voie sa angajez la norma intreaga o persoana care ... cesamaizic cesamaizic Buna ziua, Am voie sa angajez la norma intreaga o persoana care deja are un loc de munca part time (6 ore/zi, 5 zile/saptamana)? (vezi toată discuția)
Angajare salariat cu 2 contracte cu norma intreaga, va rog sa analizati ... ani_burian ani_burian Salariat cu 2 contracte cu norma intreaga, Va rog sa analizati situatia unui salariat care doreste sa incheie un al doilea contract de munca cu norma ... (vezi toată discuția)