Îmi cer scuze ca am revenit târziu însă, acum am aflat unele detalii. Firma nu se afla în insolventa ci in inactivitate din 2022 (nedeclarate venituri) persoana cu care am luat legătura este defapt un mandatar nu un lichidator judiciar, procesul este încă in desfășurare din ce am înțeles in august 2025 expira perioada de trei ani in care o firma poate fii inactiva as putea face o sesizare la registrul comerțului unde sa se constate ca firma unde figurez ca angajat a depășit trei ani iar aceea sa fie radiata din oficiu? Știu ca odată radiata cim ul încetează de drept. Nu poți lua legătura cu patronul deoarece este fugit din țară sau este la pușcărie nu mai știu in orice caz firma nu este in insolvență deci nu are lichidator judiciar, ci doar mandatar care nu poate desface cim urile la toți, am văzut pe cineva care a chemat firma in judecata pentru constatare nulitatea cim, va avea efecte juridice?
Cornel Vasile a scris:
Lichidatorul trebuie sa solicite ITM-ului un extras REVISAL cu privire la situatia contractelor individuale de munca, iar in cazul in care exista un c.i.m. activ va trebui sa-l inceteze.
Instanta /judecatorul sindic va trebui sa decida emiterea catre ITM a unui adrese privind comunicarea acelei situatii.