avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum fac sa imi iau copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum fac sa imi iau copilul

acum trei zile am fost data afara din casa de propriul sot, am fost silita sa plec de el fara copil...cum fac sa imi recuperez copilul, caci politia locala mi-a zis k ei nu ma pot ajuta si din cauza k nu am declarat exact in seara respectiva intamplarea se numeste parasire de domiciliu.
Va rog ajutati-ma caci copilul meu este si un pic racit, are doar doi ani, iar sotul meu nu stie sa il ingrijeasca!!!
Cel mai recent răspuns: kousoulos , utilizator 04:24, 10 Februarie 2010
Desi nu dati detalii cu cine ramane copilul in timpul zilei sau daca este dus la camin, drepturile dvs sunt in egala masura ca si ale tatalui, asa ca gasiti modalitatea optima pentru ca minorul sa fie luat de la tata.Angajati urgent un avocat si procedati la actiune divort concomitent cu ordonanta presedentiala incredintare minor , pentru ca oricum inteleg ca de convietuit cu sotul dvs nu se mai poate.
solicitati in instanta desfacerea casatoriei , iar concomitent actiunii de divort introduceti ordonanta presedintiala prin care solicitati incredintarea minorului .
doamna pana obtineti ordonanta presidentiala de incredintare minor mergeti la politie si tranti o plangere sotulu cereti protectie(ca sunteti amenintata samd)si mergeti la domiciliu urgent sa va luati copilul.daca nu reusiti asa mergeti la autoritatea tutelara de la primaria de care apartineti(domiciliul comun)faceti acolo o plangere descrieti situatia copilului(varsta frageda,bolnav,are nevoie de ingrijiri)cereti unui asistent social sa va insoteasca(faceti un pic de galagie daca e nevoie..)
mergeti la domiciliu si luati va copilul
nu mai asteptati nici o zi aceste demersuri va vor ajuta si la divort si la incredintarea copilului(aveti grija sa luati nr de inregistrare la toate cererile care le faceti(politie autoritate tutelera
eu sunt o mama care a trecut prin asa ceva si stiu ce inseamna asadar luptati sa va luati copilul de la animal...scuze ca ii spun pe nume dar acest gen de barbati care se folosesc de copii sa santajeze mamele nu va dati batuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului g3orgyka g3orgyka Vreau sa ma despart de sotul meu si vreau sa imi iau copilul cu mine dar el a zis nici sa nu ma gandesc.nu stiu ce sa fac cum sa fac sa imi iau ... (vezi toată discuția)
Masura temporara de incredintare minor, pana la judecarea cauzei principale. Roxana47 Roxana47 Buna ziua :) Ma aflu intr-un proces de divort, la mijloc fiind copilul nostru minor in varsta de 5 luni. Am fost data afara de la domiciliul unde locuiam cu ... (vezi toată discuția)
Sotul face abuz si opreste copilul dupa programul de vizita cipita cipita buna seara am hotarare definitiva si irevocabila pe ordonanta presidentiala pana la finalizarea definitiva si irevocabila a divortului , in care copilul meu ... (vezi toată discuția)