Bună ziua,
As dori sa știu dacă, în cazul deschiderii unei succesiuni la un notar de către un moștenitor, celălalt moștenitor poate apela la alt notar, pentru acceptare și dezbaterea succesiunii?
Mulțumesc!
@Foix Declaratia de acceptare a succesiunii poate, chiar este indicat, sa o faceti la un alt notar, daca-l banuiti pe cel sesizat de.... Tot asa, daca aveti niscai dubii, mergeti insotit de un avocat care sa studieze dosarul, ca dupa ce ati semnat degeaba veniti sa va plangeti pe aici! La urma urmei, daca nu sunteti multumit, puteti cere ca succesiunea sa se dezbata in instanta!
Ba din contra. Este recomandabil ca odată ce ați apelat la un notar, i-ati expus speța, v-a acordat consultanta, v-a indicat actele necesare, si-a piedut timpul cu dvs si a intreprins actiuni in dosarul dvs etc este bine sa va "tineti" de el.
Asa cum aveți un medic de familie sau un medic stomatolog.
Turismul notarial la 7 notari nu demonstrează decât ca nu sunteți un client serios, ci unul care scârțâie ușile și deranjează inutil și veți fi tratat ca atare.
Ce combinație sa aibă notarul cu celelalt moștenitor, din moment ce legea stabilește exact cotele la succesiune?
Avocatul poate fi prezent, dar nu are în atribuțiile legale sa controleze actele notariale.
"Dacă nu sunteți multumit"...
Dacă nu sunteți mulțumit de serviciile notariale, duceți-vă în instanță, pierdeți vreo 2-3 ani și cheltuiți de 10 ori mai mult. Grozav sfat!
Succesiune
laurca
as dorii daca se poate o clarificare
daca in perioada de 6 luni nu se deschide succesiunea ,unul dintre ce-i 3 care suntem trecuti pe testament,ne doreste ... (vezi toată discuția)
Succesiune
Sinzianna
S-a deschis succesiunea in anul 1998 dupa mama mea decedata in 1995. Pe certificatul de mostenitor pe care il detin tatal meu a renuntat la mostenire in ... (vezi toată discuția)