Buna seara!
Sora mea a intrat in contact cu o persoana pe whatapp care i-a spus despre ceva site unde se câștiga comisioane,mutulica sa nu ii spun altcumva,a intrat,și-a facut cont si a tot depus bani,cryptomenede. A fost la poliție cu capturile de ecran,cu Conversația si dovada,in fine știu ca nu isi va recupera banii din site-ul acela.
Asta nu este cea mai mare problema,problema adevarata este ca si-a facut o grămada de IFN-URI pentru a pune bani acolo si nu si le-a mai plătit ratele de vreo 3 luni la nici una.
O sunau zilnic încât avea 50 apeluri pe zi de la toți creditorii,si de vreo 1 luna nu le mai Răspunde la nici unul pentru ca ori cât a încercat sa discute cu ei nu a ajuns la un consens.
Azi de la 2 dintre ele a primit câte un mail care este indentic dar diferă suma si scrie așa:
Datorită faptului ca am încercat sa ajungem cu dumneavoastră la o înțelegere amiabila si nu am reușit va anunțam ca de azi 24.10.2024 nu mai aveți posibilitatea de a achita creditul in rate.
Daca suma totala de plata nu v-a fi achitara pana in data de 28.10.2024 vom începe demersurile legale pentru plangere penala impotriva dumneavoastră:
(1) Fapta debitorului de a înstrăina, ascunde, deteriora sau distruge, în tot sau în parte, valori ori bunuri din patrimoniul său ori de a invoca acte sau datorii fictive în scopul fraudării creditorilor se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei care, ştiind că nu va putea plăti, achiziţionează bunuri ori servicii producând o pagubă creditorului.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Fiindcă ați încălcat aceste legi,o sa răspundeți penal pentru acest împrumut in care ați încălcat toate clauzele contractuale pe care le-ați semnat.
Va aducem la cunoștința:
Pana in data de 28.10.2024 încă mai puteti evita acestea prin achitarea sumei integrale de 9439 lei in care se includ(principalul 2100lei+dobanda principalului 2% 42 lei/zi+ dobanda penalizatoare 1% 21/principal/zi)
Dacă suma nu este plătită pana la data menționata,in data de 29.10.2024 creditul dumneavoastră v-a fi declarat scadent anticipat si in consecință veți suporta următoarele:
-Datoria v-a fii cesionată către un recuperator extern de creanțe
-Toate cheltuielile recuperatorului v-or fii suportate de către dumneavoastră
-Veți RĂSPUNDE penal in fata legii cu o pedeapsa între 6 luni si 3 ani de închisoare.
Intrebarea mea este daca chear o sa facă închisoare sau Numai vor sa o sperie,nu o sa ii pună toți propirii pe salar,o bagă așa la închisoare?Nu
are nimic pe numele ei doar salariul.
Daca nu are posibilitatea platii integrale, atunci este posibil ca acea creanta sa fie cedata unor recuperatori de creante.
Raspunderea sa penala (referitor la acel capat in care spun ca ,,veti raspunde penal in fata legii cu o pedeapsa de ...", acest lucru nu este o cerititudine; o pedeaspsa prevazuta de legea penala se dispune de catre o instanta judecatoareasca, intr-un eventual dosar penal care a fost cercetat in prealabil de catre un parchet). Este la latitudinea exclusiva a organelor judiciare daca vor dispune sau nu o pedepeasa, daca considera sau nu ca s-a savarsit o fapta penala etc.
Exista insa posibilitatea sa se infiinteze o poprire pe salariu.
Nici nu se pune problema unei fapte penale, notificarea este făcută pt a i speria pe cei mai slabi de înger .In schimb va putea fi executata silit pe salariu,depozite,bunuri mobile și poate chiar pe imobil dacă suma este mai mare.