avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cerere de indentificare, COD RUTIER - drumuri publice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cerere de indentificare, COD RUTIER - drumuri publice

Vă salut!
Am următoarea situație: acum mai bine de două luni am fost într-un alt județ (Sibiu) pentru o vizită. Recent, am primit o solicitare de identificare din partea poliției, în care mi s-a adus la cunoștință că mașina mea a fost surprinsă parcată într-o zonă centrală a orașului, unde, conform spuselor lor, parcarea nu este permisă. Este adevărat că exista un indicator de interdicție, dar, având în vedere că erau și alte mașini parcate în zonă, am interpretat că interdicția se aplica străzii alăturate. Zona centrală fiind un labirint de străzi aglomerate în toate direcțiile, am fost indus în eroare, mai ales că spațiul pentru circulație era suficient.

Am parcat mașina între alte vehicule și mi-am desfășurat activitățile timp de 2-3 ore. Când m-am întors la mașină (sâmbătă, ora 23:00), am observat că aceasta într-adevăr era singura rămasă acolo.

Recunosc că nu am cunoștințe detaliate în domeniu, dar știu că trebuie să există o perioadă limitată, de 60 de zile, în care se poate trimite o solicitare de identificare și, posibil, o amendă. Am găsit articolul 39 din OUG 195/2002, care stipulează că proprietarul „este obligat să comunice poliției rutiere, la cererea acesteia, în termenul solicitat”, ceea ce nu mă ajută.

Sunt curios dacă găsesc ceva ce mă poate ajuta în situația mea.
Într-un fel, mă simt nedreptățit de această situație și sunt curios dacă există cazuri similare, pentru a înțelege cum să procedez în continuare.

Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Bogdan2001# , utilizator 06:53, 30 Octombrie 2024
Nu veti gasi nimic sa va ajute. Daca nu veti da datele de identificare, conform acelui articol 39, veti primi o amenda cu mult mai mare (cam 1500 RON), neplatibila la jumatate din minim, pentru refuzul comunicarii acelor date. Amenda pentru stationare interzisa, la jumatate din minim e mult mai mica.
Vă mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! fiul meu a primit o comunicare de la locală, fiindcă ... Tino Vasco Tino Vasco Bună seara! Fiul meu a primit o comunicare de la locală, fiindcă a parcat pe spațiul verde pe o străduță unde zilnic se parchează mașini, acel spatiu ... (vezi toată discuția)
E posibil sa primesc amenda? aranka10a@yahoo.com aranka10a@yahoo.com Buna ziua, ma confrunt cu o problema legata de parcarea intr-un loc unde nu este nici un semn care sa interzica asta. Mai exact in data de 03.12.2012 am parcat ... (vezi toată discuția)
Sanctionarea comodantului sau comodatarului? Alexandru Machedon Alexandru Machedon Buna ziua, Am primit in data de 06.10.2023 un proces verbal incheiat in lipsa,in data de 28.09.2023 ora 10.30 prin care eram instiintat ca in data 11.05.2023 ... (vezi toată discuția)