avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfintare de post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfintare de post

Buna ziua,

La inceputul anului am fost anuntat de catre conducerea firmei ca postul de Director de filiala va fii desfintat si atributiile mele vor fii preluate de catre seful meu (Director Regional) .Avind in vedere alternativele oferite am hotarit sa parasesc firma.
Dupa nici o luna a aparut un anunt ca firma angajaza Coordonator punct de lucru cu atributiile pe care le-am avut eu.
Din cite stiu acest lucru nu este legal.
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac , eu consider ca am fost nedreptatit.
Cel mai recent răspuns: va0202 , utilizator 11:54, 9 Februarie 2010
desfiintarea unui post trebuie sa fie efectiva si reala. in acest caz aveti posibilitatea sesizarii ITM-ului local si a instantei de judecata, intelegind ca desfiintarea postului nu intruneste conditiile legale.
Atributiile sunt asemanatoare dar postul este cu totul altul si poate chiar inferior, deci poate fi considerat un post nou creat.
Multumesc pt. raspuns.
Mentionez ca atributiile sunt aceleasi.
Chiar daca atributiile sunt aceleasi (in fond, cineva trebuie sa le faca si pe acelea) postul se numeste altfel, probabil ca are alt nivel de retribuire, probabil ca are totusi vreo modificare fata de postul dvs. In anunt au fost, probabil, trecute numai cateva repere mai importante.

Intrebare: de ce nu depuneti dosarul ptr a participa la concurs? MAcar asa.....de distractie si, in cazul in care doriti sa actionati in judecata veti avea mai multe dovezi care sa sustina ca este vorba de acelasi post. Iar daca dvs tot ati licrat in domeniu si pe acel post, insemana ca aveti, teoretic, cele mai mari sanse dea castiga postul !
Buna idee .
Merci

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfintare post individual Eduard l Eduard l Buna seara, Angajatorul mi-a desfintat postul de lucru si ma aflu in perioada de preaviz. Am primit salarii compensatorii insa in decizia de desfintare ... (vezi toată discuția)
Restructurare prin desfinatare de post andrey78 andrey78 Buna ziua, M-ar iteresa ce spune legea referitor la desfiintarea postului? La firma la care lucrez s-a desfiintat postul pe care am ocupat-o 3 ani cel de ... (vezi toată discuția)
Decizie de concediere anamariabusueoc anamariabusueoc Buna ziua va rog sa ma lamurini intr/o problema . eu am iesit din perioada de concediu de crestere copil in data de 12.09. 2011. intre timp angajatorul a ... (vezi toată discuția)