avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Legalitatea semnaturii pe documente ale societatii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Legalitatea semnaturii pe documente ale societatii

imi cer scuze pentru termenii folositi (ca nespecialist). este vorba de anumite documente semnate in cadrul unui srl (contracte, corespondenta, chiar si declaratie in fata notarului etc.), chipurile de catre administrator. semnatura acestuia nu este o semnatura olografa ci una imprimata pe actele respective cu o stampila confectionata special pentru a imita semnatura administratorului.

sunt valide aceste documente, pot produce acestea efecte ?? va multumesc mult pentru sprijin

scuze pentru confuzia din titlu: a se citi - legalitatea unor documente
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2010
curier, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 23:42, 13 Februarie 2010
Administratorul respectiv ce zice? Pe stampila este chiar specimenul sau de semnatura? El a solicitat confectionarea acestei stampile? A incredintat el stampila altora mandatandu-i sa o foloseasca in numele sau?Daca nu este nimic din toate astea, se poate constata nulitatea tuturor documentelor respective si, evident, se poate declansa si o actiune penala (fals si uz de fals).Insa totul trebuie dovedit.
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc pentru raspuns. categoric, administratorul isi recunoaste semnatura, cu siguranta a dispus confectionarea unei astfel de stampile si a incuviintat utilizarea acesteia, nefiind prezent in localitate. totusi, atunci de ce se mai invoca semnatura olografa daca putem utiliza o astfel de semnatura aplicata cu o stampila ? eventual, se poate folosi o astfel de abordare pe unele documente fara prea mare importanta, atunci cand cand dorim sa certificam ca anumite documente sunt conforme cu originalul etc, dar nu in acte care reprezinta societatea (ex. contracte, corespondenta cu terti etc.).

sa luam ca exemplu o situatie in care o persoana din cadrul societatii sau poate chiar din afara sa elaboreaza un document prin care se afirma ca respectiva persoana a imprumutat firma cu o suma importanta de bani si pune acea stampila care imita semnatura administratorului. mai poate sa spuna administratorul ca nu este semnatura sa ???

multumesc pentru raspuns
~ Conținut șters la cerere ~
scuza ca insist, poate nu am prezentat foarte clar situatia. administratorul va declara, in prim faza ca este semnatura sa si, dupa ce se va dovedi ca nu este o semnatura olografa, va declara ca si-a dat acceptul pentru folosirea acelei stampile.

ce inseamna ca aplica stampila "fara drept" ? se poate invoca in aceasta situatie autenticitatea documentelor semnate in acest fel ? sunt acestea legale ?

inclusiv in fata notarului / avocatului actele semnate poarta aceasta stampila si nu semnatura olografa. atunci ce rost mai are sa mergi la un notar sau la un avocat care sa ateste semnatura persoanei in cauza daca se accepta legal si o astfel de abordare ???

multumesc pentru raspuns

Alte discuții în legătură

Dreptul de semnatura in cadrul unei firme curier curier Exista vreo posibilitate legala ca semnatura mea (ca si administrator) sa fie utilizata de o alta pesoana din firma, imputernicita de mine, prin aplicarea unei ... (vezi toată discuția)
Este opozabila semnatura aplicata cu stampila? Oceania Oceania Poate un mandatar imputernicit prin procura notariala sa intocmeasca acte in numele mandantului si sa foloseasca o stampila cu semnatura? Este legala folosirea ... (vezi toată discuția)
Stampila falsa Costica33 Costica33 Aveti idee daca pe baza unor copii se pot face stampile? Ce legi incalca cineva care uzeaza o stampila falsa? Multumesc. (vezi toată discuția)