avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Legalitatea semnaturii pe documente ale societatii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Legalitatea semnaturii pe documente ale societatii

imi cer scuze pentru termenii folositi (ca nespecialist). este vorba de anumite documente semnate in cadrul unui srl (contracte, corespondenta, chiar si declaratie in fata notarului etc.), chipurile de catre administrator. semnatura acestuia nu este o semnatura olografa ci una imprimata pe actele respective cu o stampila confectionata special pentru a imita semnatura administratorului.

sunt valide aceste documente, pot produce acestea efecte ?? va multumesc mult pentru sprijin

scuze pentru confuzia din titlu: a se citi - legalitatea unor documente
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2010
curier, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 23:42, 13 Februarie 2010
Andreea Lisievici a scris:

curier a scris:
ce credibilitate are un avocat, sau ce legalitate au acele documente pentru care avocatul a atestat ca documentele au fost semnate in fata sa si ce i se poate intampla avocatului care a "atestat" acest lucru ?

Avocatul respectiv a declarat un lucru neadevarat, daca nu a semnat persoana respectiva. Apoi, daca semnatura nu e olografa, e clar ca nu se poate proba ca a fost persoana in cauza, deci deja exista toate temeiurile pentru ca documentul sa fie inlaturat.

@dandanaua Nu e vorba de vreun castig, ci de siguranta circuitului juridic civil, care e un principiu de ordine publica. Daca actele s-ar putea semna asa, cu stampile, nu ar mai exista nici cea mai mica siguratnta. Verificarea de scripte s-ar duce naibii, falsul deja ar deveni derizoriu, etc. Mi se pare atat de elementar ca nu se poate practica asa ceva incat mi-e si greu sa explic. Semnatura este intim legata de emitentul ei, nu se poate "instraina". Punct.

De acord cu dumneavoastra, insa mie mi s-a parut ca nu din acest punct de vedere a pus problema userul.Am senszatia ca il intereseaza in primul rand ce pot sa pateasca ceilalti:notarul, avocatul, ceea ce ma duce cu gandul ca userul ar fi unul dintre acestia, insa, evident, s-ar putea sa gresesc foarte tare.Apropo de siguranta circuitului civil:am spus mai sus ca am vazut citatii (acte de procedura emise de instanta de judecata) care la presedinte purtau o astfel de "stampila" cu amprenta semnaturii olograf a presedintelui instantei.Ce parere aveti?
dandanaua a scris:
Apropo de siguranta circuitului civil:am spus mai sus ca am vazut citatii (acte de procedura emise de instanta de judecata) care la presedinte purtau o astfel de "stampila" cu amprenta semnaturii olograf a presedintelui instantei.Ce parere aveti?

Ca nu e deloc in regula. Iar faptul ca hotararile judecatoresti sunt semnate olograf spune exact faptul ca stiu si ei asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de semnatura in cadrul unei firme curier curier Exista vreo posibilitate legala ca semnatura mea (ca si administrator) sa fie utilizata de o alta pesoana din firma, imputernicita de mine, prin aplicarea unei ... (vezi toată discuția)
Este opozabila semnatura aplicata cu stampila? Oceania Oceania Poate un mandatar imputernicit prin procura notariala sa intocmeasca acte in numele mandantului si sa foloseasca o stampila cu semnatura? Este legala folosirea ... (vezi toată discuția)
Stampila falsa Costica33 Costica33 Aveti idee daca pe baza unor copii se pot face stampile? Ce legi incalca cineva care uzeaza o stampila falsa? Multumesc. (vezi toată discuția)