avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cine sunt reprezentantii PMB care trebuie sa apara ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cine sunt reprezentantii PMB care trebuie sa apara intr-o chemare in judecata

va rog ajutati-ma aspura urmatorei chestiuni.
1. Doresc sa chem in judecata PMB pentru recuperarea unui prejudiciu. Am inteles ca nu pot actiona direct PMB ci un reprezentant al ei, in speta primarul general.
Intrebare: care sunt reprezentantii care pot fi trecuti in cererea de judecata si de unde pot prelua coordonatele care trebuie trecute in chemarea in judecata (adresa, nr. telefon, cont etc.)?

2. Am facut eroarea de a chema PMB (trebuia mentionat un reprezentant al primariei). Chemarea in judecata am facut-o in urma cu o saptamaina.
Cum as putea sa indrept situatia, pot sa fac o cere de indreptare a unei erori materiale? Sau mai exista alta cale sa evit anularea cererii?

Multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2024
hot_oliviu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:28, 29 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La anumite judecătorii din București apar pe portal și termenele din procedura de regularizare,procedura adm în care părțile nu sunt citate,judecătorul verificând stadiul dosarului,,actele depuse etc..
acest răspuns util
În primul rând PMB nu are calitate procesuală pasivă, conform Codului Administrativ, ci Municipiul București prin Primarul general N.D., cu sediul în bd. Regina Elisabeta nr. 47 sector 5 București. O acțiune introdusă împotriva PMB va fi respinsă ca fiind introdusă împotriva unui pârât fără calitate procesuală pasivă.
Asa cum m-a sfatuit domnul avocat, am depus o precizare prin care am facut corectura la cererea de chemare în judecata menționind ca "înțelegem sa ne judecam cu Municipiul Bucuresti, reprezentant legal prin Primarul general al Primariei Municipiului Bucuresti, cu sediul in ..."
Va fi acceptata aceasta corectura sau va trebui sa o iau de la capat?
Daca se refuza, mai pot recupera documentele (sunt cam multe)?
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2024
hot_oliviu, utilizator
acest răspuns util
Le recuperati contra cost ..printr-o cerere de eliberare a actelor din dosar ( taxa copiere).
Astazi, pe portalul Jud Sector 5, a aparut urmatorul mesaj:

Complet: C 27 civil Adm
Tip solutie: Amână cauza pentru 28.01.2025
Solutia pe scurt: în vederea regularizării cererii; - termen administrativ, fără citarea părţilor
Document: Rezolutie 26.11.2024

In dosarul electronic apare acelasi mesaj, dar nu se posteaza nici o rezolutie. Oare va fi postata in zilelele urmatoare?
Ce inseamna "regularizarea cererii"? De ce trebuie 2 luni pentru acesta operatie de regularizare?
In concluzie, am depasit riscul de a se anula actiunea (adica s-a acceptat solicitarea depusa de mine de a schimba chemarea in judecata a Municipiul Bucuresti, reprezentat prin Primarul general al Primariei Municipiului Bucuresti, in loc de PMB)? Intreb deoarece in ambele locuri (portal si dosarul electronic) in calitate de parat continua sa fie mentionat PMB.

Multumesc anticipat pentru lamurirea situatiei.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2024
hot_oliviu, utilizator

Alte discuții în legătură

Exceptia de autoritate de lucru judecat / legea 10/2001 machete machete Buna ziua, Am o situatie si doresc sa stiu daca ma puteti lamuri/ajuta in privinta ei. Am depus o actiune impotriva PMB pe legea 10/2001 prin care ... (vezi toată discuția)
La ce instanta judecatoreasca se poate depune o cerere de judecata? Sorina-Ana Sorina-Ana O ruda din Bucuresti a luat banii mei de pe arenda unui teren agricol din judetul Suceava si nu mai vrea sa mi-i dea inapoi. Am angajat o avocata din judet ... (vezi toată discuția)
Dosar aflat în camera de consiliu Tirlea Andrei Tirlea Andrei Vizitand portalul Judecatoriei sect 6, am descoperit ca maine am sedinta in ceea ce priveste o plangere contraventionala pentru care intimata a depus ... (vezi toată discuția)