avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Are voie un presedinte de asociatie de locatari sa dea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Are voie un presedinte de asociatie de locatari sa dea amenzi?

fratele meu a primit o amenda de la presedintele asociatiei de locatari pt a stat in casa scarii si a fumat....cand s-a dus sa plateasca amenda nu au vrut sa-i dea nici o chitanta,dar pana la urma i-au dat un bilet de mana semnat si stampilat....au voie sa faca asa ceva?au voie sa aplice ei amenzi?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:49, 9 Februarie 2010
pentru orice suma primita de catre asociatie trebuie sa primiti chitanta, iar sumele respective trebuie apoi evidentiate in registrul de casa, aceste sume (de genul celei prezentate, precum si cele din chirii, spatii publicitare, etc) putind fi utilizate pentru reparatii si cheltuieli gospodaresti.
si in niciun caz acea suma nu trebuia sa fie incasata de presedinte, ci de casier sau administrator.
cred ca ar putea fi considerata evaziune fiscala sau chiar primire de foloase necuvenite, ambele fiind cazuri penale
carol_lorac a scris:

putind fi utilizate pentru reparatii si cheltuieli gospodaresti.

Reparatii, DA. "Cheltuieli gospodaresti", NU! Astfel de sume se reflecta in registrul pentru evidenţa sumelor speciale.
carol_lorac a scris:

cred ca ar putea fi considerata evaziune fiscala

De ce sa fie evaziune fiscala!?:-/
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2010
Presedintele, utilizator
ma gandesc ca poate fii evaziune fiscala,pt ca in primul rand nu s-a elberat nici o chitanta si in al doilea rand nu se stie ce fac ei cu banii...adica unde se duc?ca din cate stiu eu nu sunt inregistrati in nici un caiet....
pentru ca, odata ce nu a emis chitanta pentru ei si nu i-a inregistrat la venituri ale asociatiei, acestia devin venit pentru cel care ii incaseaza. si orice venit este impozabil in conditiile legilor romanesti, ceea ce nu cred ca a facut "distinsul" presedinte, care oricum nu avea acest drept de a incasa sume de bani. treburile lui in asociatie sint cu totul si cu totul altele, si sint convins ca le cunoasteti din legea 230
in situatia in care exista o decizie a AG sau CE in privinta aceasta, aceasta trebuia sa fie afisata la avizier (vezi legea 230) si trebuiau puse afise de atentionare la fiecare etaj (exista o reglementare in aceasta privinta, dar nu ii stiu denumirea si numarul, momentan), iar banii trebuiau incasati de casier (daca este cazul) sau de administrator, eliberindu-i-se pe loc o chitanta cu antetul si stampila asociatiei.
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2010
ContSters62736, utilizator
nu au afisat nimic la avizier.......si ar mai fii ceva:noi cei din bloc aveam la banca cateva milioane stranse de pe uram fondului de rulment si acum ceva timp ei ne-au anuntat ca nu mai sunt bani pt ca i-au scazut la fiecare locatar cand au platit intretinerea...e posibil asa ceva?eu cred ca si-au insusit acesti bani?cum sa facem sa-i demascam?

Alte discuții în legătură

Fond de rulment CojocaruIon CojocaruIon Am achitat numerar cu chitanta nr 1624/ 31.10.2002 suma de 788.286 lei C/V reprezentand Fond Rulment la As. Proprietari nr... Campina. Suma a fost trecuta in ... (vezi toată discuția)
Acte necesare la predarea gestiunii de la un administrator la altul vivi23ro vivi23ro sotul meu a fost ales administrator desi nu are atestarea obligatorie, s a oferit sa faca gratis calculele, deci fara contract si fara plata blocul fiind numai ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment man4pot man4pot Buna ziua As avea cateva nelamuriri cu privire la fondul de rulment si va solicit cateva detalii : Este obligatoriu ca proprietar de apartament sa ... (vezi toată discuția)