avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am cumpărat un apartament cu boxă la subsol. Notarul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am cumpărat un apartament cu boxă la subsol. Notarul a validat ...

Am cumpărat un apartament cu boxă la subsol.
Notarul a validat existența apartamentului și a boxei.
Apartamentul există, dar boxa nu se poate identifica.
Administratorul blocului nu cunoaște nimic.
Putem obliga președintele blocului să dispună adunarea locatarilor pentru inventarierea boxelor?
Este necesară intervenția unui executor judecătoresc?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: anatiti , utilizator 11:29, 26 Noiembrie 2024
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Când ați vizionat apartamentul și ati negociat cu vânzătorul nu v-a prezentat și boxa? Sau v-a prezentat o boxa virtuala ca cei de la Nordis? L-ati întrebat pe fostul proprietar unde este boxa pe care v-a "vandut-o"? Boxa apare în cadastru și în actul de proprietate? Când cumperi o proprietate te asiguri ca este în conformitate cu actul de proprietate, mp, cadastru, etc? Ati verificat dacă are toate camerele, bucătărie, baie, holuri? Sau ati vizionat-o online? Poate aveți și parcare și nu știți.
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2024
cyan, moderator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Discutați cu vânzătorul să vă identifice boxa cel mai simplu. Dacă nu este posibil chemați un expert să ve identifice boxa în baza actelor de proprietate și înscrierilor la cadastru, în care este identificată și boxa. O dată ce este identificată intrați în posesia ei. Dacă este ocupată de altcineva și nu dorește să v-o predea de bună-voie, va trebui acționat în instanță.

Numai bine!
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2024
Manuela Rășină, administrator
Notarul nu a dispus cum se va face luarea în posesie a apartamentului și separat, a boxei.
Mai putem obține boxa?
Președintele Asociației de proprietari dă din umeri.
Poate exista o așa harababură?
Pot cere o declarație de la vânzător că, confirmă că nu știe de capul ei de această boxă și că a vândut o boxă inexistentă?
Boxa există cu siguranță, dar care este? Toate apartamentele au incluse fiecare câte o boxă.
Dacă adun toate contractele de la proprietarii de apartamente de pe scară, aș putea reconstitui situația boxelor și aș putea identifica boxa. Președintele ar putea să convoace locatarii la boxe și se rezolvă, dar de ce nu vrea să facă lumină?

Cabinet de Avocat Diaconu Cosmin George a scris:

Bună ziua,

Discutați cu vânzătorul să vă identifice boxa cel mai simplu. Dacă nu este posibil chemați un expert să ve identifice boxa în baza actelor de proprietate și înscrierilor la cadastru, în care este identificată și boxa. O dată ce este identificată intrați în posesia ei. Dacă este ocupată de altcineva și nu dorește să v-o predea de bună-voie, va trebui acționat în instanță.

Numai bine!

7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu clarificati niște aspecte care sa lămurească situația! Când ați negociat și discutat cu cu vânzătorul, ați vizionat ce veți cumpăra, apartamentul și boxa? Ați văzut apartamentul, da sau nu? Ați văzut boxa, da sau nu? Tot ocoliți sa dați un răspuns clar. Asociația de proprietari nu are nicio implicare în situația dvs, nu a participat la achiziția dvs și la transferul proprietății, nu are de unde sa știe ce ați cumpărat dvs.. Iar ceilalți proprietari nu au nicio obligatie către dvs sa va dea contractele lor sa va identificați boxa.

Îl luați frumos de mânuțe pe vânzător sa va indice boxa pe care a avut-o în proprietate și pe care v-a vandut-o.

Dacă refuza ii spuneți că ii faceți plângere penala pentru înșelăciune, și trebuie sa va judecați cu el sa va restituie o parte din bani ptr boxa nevândute sau sa anulați contractul de v/c.

Este simplu.
Vina vă aparține dvs ptr ca nu ați verificat ce ați cumpărat.
Dacă ați fi cumpărat o masina, după ce ați platit-o, ce făceați dacă ați fi constata ca nu avea și motor?

Apelați la un avocat dacă nu va descurcați.
Vânzătoarea a primit moștenire în urma decesului fostului proprietar. Nu știe nimic. Pur și simplu a vândut. Mi-a spus că nu are cum să îmi arate ce nu știe. Dar dededatul de 96 de ani a locuit aici multă vreme, timp in care vecinii, administratorul, președintele au cunoscut toate amănuntele. Este imposibil să nu existe o evidență la asociație. Toți, dar toți locatarii dețin și o boxă inclusă în actul de proprietate. Vânzătoarea nu are nicio vină. Atâta doar că a vândut ceva ce nu poate să îmi arate. Subsolul blocului este amenajat, curat etc. Nu trebuie să aibă un plan de evacuare? Dacă se întâmplă ceva ilegal în subsolul blocului, cum se poate constata, dacă nu mergi la administrator, care știe tot ce mișcă în bloc?

Alte discuții în legătură

Identificare pozitie boxa la subsol ebogdan2014 ebogdan2014 Buna ziua, Ma intereseaza cum as putea identifica pozitia unei boxe in subsolul unui bloc. Mentionez ca am achizitionat un apartament, care a venit si cu o ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat un apartament cu boxă dar nu putem intra in posesie. ... col409 col409 Am cumpărat un apartament cu boxă dar nu putem intra in posesie. Nu se știe nimic despre boxă. Cum facem? Este o pătrățică desenată in planul releveu ... (vezi toată discuția)
Defalcare boxa de apartament ContSters318890 ContSters318890 Buna ziua. Se poate separa boxa de apartament prin act notarial si apoi sa fie vanduta separat? (vezi toată discuția)