avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am cumpărat un apartament cu boxă la subsol. Notarul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am cumpărat un apartament cu boxă la subsol. Notarul a validat ...

Am cumpărat un apartament cu boxă la subsol.
Notarul a validat existența apartamentului și a boxei.
Apartamentul există, dar boxa nu se poate identifica.
Administratorul blocului nu cunoaște nimic.
Putem obliga președintele blocului să dispună adunarea locatarilor pentru inventarierea boxelor?
Este necesară intervenția unui executor judecătoresc?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: anatiti , utilizator 11:29, 26 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In actul de vânzare-cumpărare apare trecută acea boxă sau a fost doar spusă ca și poveste de vânzător?
Dacă apare trecută în actul de vânzare cumpărare este trecut și un număr de identificare sau de cadastru?
Numărul boxelor de la subsol este cel puțin egal cu cel al apartamentelor?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
S-ar putea ca boxa nici sa nu faca parte din proprietate ci din spatilul comun! S-a intamplat si in asociatia noastra cand au vandut " cu boxa" insusita, de fapt, abuziv sau ilegal, chiar daca plateste o " chirie" asociatiei, din spatiul comun al scarii ( uzual o ghena de gunoi transformata in "boxa") si chiar daca i-a fost prezentata cumparatorului, aceasta nu facea parte din proprietate!
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2024
Cora Ionescu, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci dumneavoastra ati cumparat fara sa cereti vinzatoarei cu actele in mina sa va arate ce veti cumpara. Si ati mai si platit o suma considerabila. Ce vina are Asociatia de proprietari in acest caz? Pentru edificare puteti consulta Legea 196/2018 in care veti gasi toate detaliile privind Asociatia de proprietari. Succes!
Presupun ca boxa fostului locatar de 96 de ani este deja folosita, de ani buni, de catre alt / alti locatari. De aceea "nu stie" administratorul.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
DUMNEATA ESTI VINOVAT CA NU STII CE AI CUMPARAT SI-I FACI PE ALTII OBTUZI? RUSINE!
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2024
anatiti, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Identificare pozitie boxa la subsol ebogdan2014 ebogdan2014 Buna ziua, Ma intereseaza cum as putea identifica pozitia unei boxe in subsolul unui bloc. Mentionez ca am achizitionat un apartament, care a venit si cu o ... (vezi toată discuția)
Defalcare boxa de apartament ContSters318890 ContSters318890 Buna ziua. Se poate separa boxa de apartament prin act notarial si apoi sa fie vanduta separat? (vezi toată discuția)
Cum imi recuperez boxa jeni1234 jeni1234 Am cumparat de curand un apartament iar in contract mi s-a specificat ca mi se cedeaza dreptul la o boxa in subsol. O boxa ce le apartinea de 10 ani de zile ... (vezi toată discuția)