avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce trebuie facut pentru a decade din drepturi un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce trebuie facut pentru a decade din drepturi un batran bolnav

buna tuturor , as vrea sa intreb ce se poate face pentru a decade din drepturi un batran care este in incapacitate de acomunica , in vederea dezbaterii unei succesiuni ?
multumesc mult
Iulian
Cel mai recent răspuns: nama , utilizator 19:40, 10 Februarie 2010
buna ziua!
solicitati la autoritatea tutelara sa i se desemneze un curator in vederea dezbaterii succesiunii.
buna ziua ! multumesc pentru raspuns in primul rand ! tocmai am fost la autoritatea tutelara si d-lor mi-au spus ca trebuie sa fac o cerere pentru decadere din drepturi la trbunal ( tatal meu are 73 de ani si a avut 2 atacuri cerebrale si o operatie de indepartare de hematom pe creier si nu mai poate auzi implicit comunica cu cei din jur ) stiu ca e nevoie de scrisorile medicale si de o cerere catre instanta dar din pacate nu stiu cum as putea formula cererea si la ce trebuie specificat , v-as fi foarte recunoscator daca mi-ati putea explica d-voastra .
multumesc din nou
Iulian
buna seara!
punerea sub intredictie se paote cere doar daca persoana sufera alienatiei mintale ori debilitãtii mintale.
cererea este de competenta judecatoriei, se judeca cu participarea obligatorie a procurorului.
Buna seara !
Multumesc foarte mult pentru autor .
Iulian

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire xmagx2001 xmagx2001 Buna seara, am si eu o intrebare si va rog respectuos sa ma lamuriti si pe mine referitor la situatia urmatoare: - parintii mei au divortat, iar in urma ... (vezi toată discuția)
Obtinere curatela nick58 nick58 Pot sa ma adresez unui notar pt. a se ocupa de obtinerea unei curatele? A decedat sora tatalui meu, iar in testamentul lasat este trecut si el. El este ... (vezi toată discuția)
Punerea sub interdictie a persoanelor in varsta. Florenta-Beatrice Dan Florenta-Beatrice Dan Ce parere aveti despre faptul ca persoanele in varsta au ajuns la cheremul copiilor, fiind fortati sa se interneze la psihiatrie, din dorinta de a obtine un ... (vezi toată discuția)