avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1402 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Eu am un copil de aproape 6 luni de zile ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Eu am un copil de aproape 6 luni de zile care s-a ...

Buna ziua! Eu am un copil de aproape 6 luni de zile care s-a nascut in Italia, in septembrie am venit in Romania definitiv, in Italia nu am primit bani de la stat pt. nasterea copilului, am primit decat ca un fel de alocaţie pt copil ( acolo se numeste ASSEGNO UNICO ) care este minimul primit de la stat ( din luna august si pana in prezent ) ideea este ca eu as vrea sa beneficiez aici de aceste drepturi pt copil si eventual as renunta la cele din Italia...intrebarea mea este ce drepturi am aici in Romania, si copilul are dreptul la alocaţie?Eu nu lucrez actual si nu am nici un venit. Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Romina86 , utilizator 11:00, 29 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul are dreptul la alocatia de stat din tara ..va trebui sa mergeti la AJPIS sa intrebati ce acte trebuie sa depuneti pentru a beneficia de asa ceva.

Avand in vedere ca nu aveti venituri, interesati-va la Primarie despre actele necesare pentru a beneficia de ajutorul social .
Va multumesc mult pt raspuns!

Cornel Vasile a scris:

Copilul are dreptul la alocatia de stat din tara ..va trebui sa mergeti la AJPIS sa intrebati ce acte trebuie sa depuneti pentru a beneficia de asa ceva.

Avand in vedere ca nu aveti venituri, interesati-va la Primarie despre actele necesare pentru a beneficia de ajutorul social .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie pentru copil nascut in italia vlad89 vlad89 Buna ziua. Ma numesc Vlad si am o fetita in varsta de 4 ani nascuta in Italia.De aproape 2 ani am revenit permanent in Romania si am depus actele pentru ... (vezi toată discuția)
Alocatii europene auras1081 auras1081 eu lucrez in italia cu acte in regula . am nascut un copil aici si as vrea sa stiu daca beneficiez de arseniu familiar pot beneficia si de alocatia europeana ... (vezi toată discuția)
drepturile copiilor nascuti in italia daianadura daianadura buna.. ma numesc Daiana sunt in Italia si am 17 ani .... peste doua luni trebuie sa nasc si nu implinesc 18 ani .. vreau sa stiu daca copilul poate lua ... (vezi toată discuția)