avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o problema destul de delicata . In anul 2020 i-am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o problema destul de delicata . In anul 2020 i-am cumparat ...

Am o problema destul de delicata . In anul 2020 i-am cumparat ficei mele o garsoniera noua in Berceni, Contractul l-am facut pe numele ei, Costul garsonierei integral si toate lucrurile noi necesare au fost achitate da catre mine. Originalul contractului este la mine, pentru ca fica mea a mai fost pacalita de catre diversi indivizi facandu-le contracte de imprumut pe care ulterior le-am platit tot. eu. Acum cateva zile cred ca a cautat contractul garsonierei si negasindul m-a intrebat de el. Am intrebat la ce iii trebuie dar nu a vrut sa-mi spuna. Banuiesc ca noul ei prieten pe care nu-l cunoastem vrea probabil sa se mute la el si sa vanda garsoniera. Ea fiind foarte credula ne este frica ca va accepta . De accea vor sa-mi spuneti daca pot face un act aditional prin care sa nu poata instraina sau vinde garsoniera fara acordul meu sau al sotiei.
Va multumesc
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate obtine o copie a actului de proprietate de la biroul notarial unde au fost întocmite actele.
Era tare bine sa fi facut actul bine de la bun inceput. In functie de cum s-a achitat garsoniera, puteti incerca sa faceti acte acum care sa ateste situatia de fapt reala. Nu imi dau seama daca e o simulare privind o parte din contract sau daca e o cumparare cu donatie, cert e ca poate negociati cu fiica dv., dupa ce discutati cu un avocat, cum sa faceti actele sa reflecte lucrurile asa cum s-au intamplat ele. Ceea ce era bine de facut, dar nu s-a intamplat.
Mergeți cu fata la notariat sa va dea drept de abitatie viagera pe apartament. Astfel vor fi descurajați eventualii cumpărători în timpul vieții dvs.
Ii restrictioneaza fiicei astfel dreptul de folosinta, or parintele vrea sa restrictioneze instrainarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere donatie veche ninaniculina ninaniculina Am doua fete majore. Acum cinci ani i-am dat uneia din ele toti banii obtinuti din vinzarea unei garsoniere, fara sa facem vreun act de donatie sau de alt fel. ... (vezi toată discuția)
Cumparare garsoniera jinjan jinjan Va rog sa ma sfatuiti in urmatoare problema : Vreau sa cumpar o garsoniera, insa proprietarul a facut un act in 1999 cu o terta persoana prin care doneaza ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare - valabilitate copie legalizata Iuliana89 Iuliana89 Buna ziua! As avea si eu 2 intrebari. Pot vinde o garsoniera daca am in locul contractului de vanzare cumparare original o copie legalizata a acestuia? Daca ... (vezi toată discuția)