avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... De ce nu vii la Adunarile Baroului
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

De ce nu vii la Adunarile Baroului

Dragul meu coleg,

Impatimita fiind de tot ce are legatura cu Baroul Bucuresti, subiectiva fiind asadar, vreau sa stiu si parerea ta: cand sunt adunari, de ce nu raspunzi la convocarile breslei?

Multumeste pentru orice raspuns colegial,

Nelipsita
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:28, 10 Februarie 2010
Am sa-ti spun ce motive am cules de la cunoscutii mei:

1. oricum nu conteaza; cu varianta la ce bun sa-mi bat capul, oricum fiecare voteaza cu cine vrea, de iesit iese cine trebuie. Chiar daca in trecut s-au dat publicitatii tot felul de nereguli ale baroului si casei de asigurari, nu s-a intamplat absolut nimic, nimeni n-a fost tras la raspundere.
2. nu ma intereseaza, eu am treaba mea si nu ma preocupa organizarea profesiei
3. n-am timp.
Eu vin la adunari.
Chestia cu votul nu imi pare a fi reala din cate cunosc.Este o vorba veche care nu cred ca mai este de actualitate.Eu stiu destul de sigur acest lucru.

Neregulile trebuie dovedite.Este posibil ca acestea sa nu fie decat foarte mici in raport de situatia reala concreta.Acest aspect referitor la Casa de asigurari pe mine nu m-a interesat si nu ma intereseaza nici in prezent.
Exista persoane care fac verificari.

Singurul lucru care m-ar interesa ar fi cel cu casele de vacanta dar mereu uit de acest lucru dupa adunare...
@ Andreea si Claudiu: ne-am dus cu discutia in elective si pe asta n-am decat sa confirm, din propria mea experienta, ca cel putin la ultima alegere de decan, voturile in favoarea actualului ca si clasamentul au fost in regula;

Ma ingrijoreaza insa punctele 2 si 3 din raspunsul Andreei. Mai ales 2.

Fac o paranteza: suntem perceputi uneori ca slab pregatiti, verosi, neseriosi, cum mai vreti voi. Atata timp cat nu pui umarul alaturi de ceilalti sa iti construiesti imaginea, ce pretentii sa mai ai? Si inca. Atata timp cat umbla vorba ca avocatul in penal este platit cu portbagajul, ca avocatul in comercial nu iti taie chitanta, ca avocatul in orice nu isi citeste dosarul... si cum toate astea vin de la clientii nostrii prin Radio Erevan, breasla este slaba, slabita. Continui paranteza: cand esti chemat sa "juri" si te trezesti la etajul 6 in fata... unei secretare, nici cu cei din Consiliu n-am de ce sa ma mandresc (nu stiu ei statutul si ce prevede el re. la depunerea juramantului de credinta?)

Numai ca: daca vin la adunari (a) elective - votez pe cine vreau (chiar daca nu iese); (b) ordinare - descarc ori ba de gestiune, ca de-aia am invatat sa ridic mana.

Si ma mai si intalnesc cu colegii, mai salut si mai dau din cap... asta nu a facut rau nimanui in mod individual iar colectiv, e de bine ca suntem toti acolo si ne construim imaginea.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
ContSters120042, utilizator
R. a scris:
Ma ingrijoreaza insa punctele 2 si 3 din raspunsul Andreei. Mai ales 2.

Da, si pe mine, chiar daca am dat cu capul cum s-ar zice de zidul format din multitudinea si ardoarea cu care unii sustin asta.

Fac o paranteza: suntem perceputi uneori ca slab pregatiti, verosi, neseriosi, cum mai vreti voi. Atata timp cat nu pui umarul alaturi de ceilalti sa iti construiesti imaginea, ce pretentii sa mai ai?

Aici nu ti-as da in totalitate dreptate. In fond, imaginea unui avocat se creaza fata de clienti si fata de public, lucru care nu cred ca tine de prezenta in organizarea profesiei (nici la adunari si nici in organele profesionale). Un avocat bun cred ca este bun indiferent ca nu se implica in propria profesie, la fel cum altul e prost indiferent cum.

Atata timp cat umbla vorba ca avocatul in penal este platit cu portbagajul, ca avocatul in comercial nu iti taie chitanta, ca avocatul in orice nu isi citeste dosarul... si cum toate astea vin de la clientii nostrii prin Radio Erevan, breasla este slaba, slabita.

E drept ca eu sunt destul de departe de chestiile astea pentru ca nu fac litigii si daca stau sa ma gandesc am numai clienti straini, dar cert e ca gura lumii cea spurcata o sa existe intotdeauna si ca ea nu e formata neaparat din clienti. Nu stiu cum se face, dar exista o multime de persoane care n-au avut nimic de-a face cu avocati sau justitie in general, si cu toate astea sunt mari experti in cat de corupti sunt toti, cum au intrat toti in profesie pe spaga, etc.
Apoi, presupunand ca exista baza reala pentru presupunerile de mai sus, ce legatura are asta cu adunarile generale? Doar nu li se trezeste brusc simtul deontologic celor "necurati" dar care vin la adunari...

Numai ca: daca vin la adunari (a) elective - votez pe cine vreau (chiar daca nu iese); (b) ordinare - descarc ori ba de gestiune, ca de-aia am invatat sa ridic mana.

Eu nu o sa pot niciodata sa-mi scot din minte cum in 2007 la Parlament fost decan intreba "cine e impotriva", erau aproape toate mainile sus cel putin in sala a doua (acolo eram eu) iar el tipa in microfon "deci s-a aprobat". Votul altcumva decat scris e doar o gluma proasta dupa parerea mea.

Si ma mai si intalnesc cu colegii, mai salut si mai dau din cap... asta nu a facut rau nimanui in mod individual iar colectiv, e de bine ca suntem toti acolo si ne construim imaginea.

Ok, socializam, dar dupa parerea mea nu acolo se construieste imaginea.
Comentez in reply, Andreea, daca radio erevan ar ramane acolo, suspendat, ar fi bine. Numai ca presa de multe ori infiereaza avocatii, avocatii de prea putine ori sunt trasi la raspundere de propriile organe de conducere iar acestea din urma nu au putere reala de reprezentare. Asta era legatura de cauzalitate pe toata paranteza din comentariul meu de mai inainte, cu trimitere inclusiv pe teza cu datul din cap si stransul mainilor (adicatelea ne vedem intre noi, iara colectiv cei dinafara percep asta ca pe un semnal de unitate a noastra).
Mmmm, sunt io mai sucita, ce-i drept.

Alte discuții în legătură

Ce isi doreste un avocat de la noul decan al baroului bucuresti? Admin Admin Dat fiind ca se apropie alegerile pentru noul Decan al Baroului Bucuresti, hai sa ne gandim ce asteapta un avocat de la un Decan de barou. Care sunt ... (vezi toată discuția)
Eu cu cine votez? ContSters17674 ContSters17674 Stimati colegi, membri ai Baroului Bucuresti, tot primesc atentionari pe tel mobil cum ca pe 5 octombrie trebuie sa ne prezentam sa ne alegem Decanul. Si mi-am ... (vezi toată discuția)
Reclamare avocat Dorra78 Dorra78 Exista un termen limita pentru a face o reclamatie unui avocat la barou? Va multumesc. (vezi toată discuția)