avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Eu cu cine votez?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Eu cu cine votez?

Stimati colegi, membri ai Baroului Bucuresti, tot primesc atentionari pe tel mobil cum ca pe 5 octombrie trebuie sa ne prezentam sa ne alegem Decanul. Si mi-am pus intrebarea: eu cu cine votez?

Conform procesului verbal de validare a candidatilor acestia sunt in numar de 15 dar pe site-ul Baroului au cate un cv si un "program electoral" numai 6 dintre acestia.

Am intrebat colegii, am aplecat urechea la ce spune lumea si tot nu stiu cu cine sa votez.

Cine ar putea sa merite onoarea? Sau sa zic osul? :hm:
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:48, 26 Septembrie 2008
Increderea mea merge clar catre Gheorghe Piperea. E un profesionist de exceptie si a aratat ca lupta pentru reformarea si imbunatatirea profesiei noastre cum nu cred ca a mai facut-o cineva (inclusiv propuneri de legi). Are si un blog foarte interesant: [ link extern ] /
Eu zic sa cititi si sa ganditi ceea ce a scris fiecare si sa votati asa cum credeti ca este mai bine.
Cei care au avut ceva de spus au spus. Si-au expus obiectivele si parerile pe site-ul Baroului Bucuresti.
Cei care nu au scris nimic nu puteti afla daca sa ii votati decat daca ii intrebati personal ce obiective au.
Directiile (politica, daca vreti) candidatilor sunt oarecum diferite, motiv pentru care ar trebui sa vedeti in ce directie ati vrea sa mearga profesia si avocatii.
Ar trebui sa analizati si daca exista surse de finantare din partea baroului pentru atingerea unora dintre obiective.
Ar trebui sa analizati politica referitoare la cresterea sau stagnarea cotelor lunare si sa analizati rational care dintre obiective sunt in favoarea majoritatii si care sunt in favoarea minoritatii.
Incercati sa aflati din ce motive unii dintre colegi voteaza cu cineva si altii pe altcineva.
Incercati sa va lamuriti daca cei care par sa fie majoritari chiar au inteles de ce ar trebui sa voteze intr-un fel si nu altfel.
Incercati sa va ascultati si simturile, nu doar gandirea bazata pe exemplul colegilor din jur.Dar, pentru a face toate acestea, va trebui sa cititi toate platformele electorale si obiectivele afisate de candidatii la functia de decan.
Candidatii care au efectiv ceva de spus eu cred ca va pot starni atentia destul de repede.
Va doresc o lectura placuta.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Eu zic sa cititi si sa ganditi ceea ce a scris fiecare si sa votati asa cum credeti ca este mai bine.

Dvs sunteti in conflict de interese in acest topic.

Cei care nu au scris nimic nu puteti afla daca sa ii votati decat daca ii intrebati personal ce obiective au.

Macar o minima incercare de a exprima o idee trebuia sa faca fiecare candidat. In niciun caz nu se pune problema ca alegatorii sa intrebe candidatii daca nu cumva stiu cu ce se mananca functia respectiva...
Nu stiu daca chiar poate fi vorba de conflict de interese din moment ce nu am recomandat sa voteze pe cineva anume.
Important era sa citeasca, sa gandeasca si sa voteze.

avocat Claudiu Lascoschi
Am citit programele electorale si de departe, cea a d-lui Piperea este cea mai lucrata. Problema este ca, indiferent de platforma nici un decan nu va putea face nimic singur. Asa ca degeaba avem un decan care vrea sa faca daca avem consilieri care-i pun bete in roate.

Am apucat 2 decani. Toma Dragomir si raposatul Iordanescu. In timpul primului lucrurile au mers cum au fost de la inceputurile baroului. In timpul celui de-al doilea am avut "fericirea" de a afla ca trebuie sa platesc integral taxa de barou si uniune.

Pe scurt, n-am incredere ca cineva va face ceva in interesul tuturor avocatilor nu numai a celor cu venituri foarte mari.

Alte discuții în legătură

Criza de bani pentru plata onorarilor avocatilor care presteaza asistenta juridica din oficiu CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Daca statul prin organele sale ar proceda la executarea silita a persoanelor care datoreaza cheltuieli de judecata ar avea bani pentru incetarea crizei lipsei ... (vezi toată discuția)
Schimbarea presedintelui de asociatie tiberiu8mai tiberiu8mai La schimbarea unui presedinte de asociatie,cel nou propus voteaza pentru el ,sau asteapta rezultatul votului celorlalti proprietari pentru investirea acestuia ... (vezi toată discuția)
Cu cine votati? Admin Admin Care candidat a reusit sa va trezeasca sentimentul ca nu mergeti degeaba la vot? Ce asteptari aveti de la candidatul cu pricina? Va rog sa mentionati numele ... (vezi toată discuția)