avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata amenda presedinte asociatie Buna ziua, in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata amenda presedinte asociatie Buna ziua, in situatia in care presedintele asociatiei primeste ...

Buna ziua, in situatia in care presedintele asociatiei primeste amenda pentru incalcarea art 102 (1) lit c) din Legea 196/2018 (asa reiese din PV) din ce bani se achita aceasta? Din banii lui personali (amenda are numele si CNPul presedintelui) sau din banii asociatiei de proprietari?
Va multumesc.
Atat timp cat scrie articolul si de acolo reiese ca sunt toate partile e clar ca e amenda asociatiei.
Sunt articole in care doar presedintele este vinovat dar nu e cazul aici.
Articolul enumera toti faptuitorii ce pot face contraventia respectiva. PV arata care dintre ei, exact, a fost sanctionat. Aceste amenzi pot aparea la DITL, numai pentru persoana din PV, nu si pentru altii, asa este construit si PVul legal.

E ok sa avem pareri diferite.
Doamna astia de la Politia locala nu stiu de capul lor. De cate ori i-am chemat nu au stiu ce si cum sa faca.
La fel si angajatii primariei de la compartimentul asociatii asta daca au compartiment de asociatii.
Poate ne spune cine a dat amenda si ce valoare si pentru ce exact.
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2024
w_v_w_v, utilizator
Nu stiu daca este asa in cazul asta, nu i-as jigni la comun pe toti pentru ca as aduce un dezavantaj fiecarui cetatean. Un stat este atat de puternic pe cat cred cetatenii in el. Un stat cu institutii bune, dar cu cetateni care nu cred in ele este zero. Asadar, orice astfel de generalizare nu ne aduce nimic bun, in opinia mea.
Eu nu stiu cum au facut PVul, eu din lege vad ca poate fi amendat oricine. De exemplu sunt situatii in care AG a facut demersuri, dar presedintele nu. Sau altfel. Nu in toate cazurile toate cei care pot face ceva au stat degeaba. Si atunci nu pot raspunde toti pentru lipsa de actiune a unuia. Asta spun. Am avut situatie de acest tip.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu terasa blocului. locuiesc la ultimul etaj(4) si inca ... luciannitu luciannitu Probleme cu terasa blocului. Locuiesc la ultimul etaj(4) si inca am infiltratii pe perete, desi terasa a fost hirdroizolata de cateva luni de catre o firma ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre interactiunea cu asociatia de proprietari Marian S. Ionescu Marian S. Ionescu Buna ziua. Am si eu cateva intrebari. 1. Cine are dreptul legal sa foloseasca avizierul? Ca proprietar, pot sa pun informari cu privire la interactiunea cu ... (vezi toată discuția)
Pentru acces la anumite documente ale asociației de proprietari ... EliodorDoru EliodorDoru Pentru acces la anumite documente ale asociației de proprietari pot folosi și \"cerere cu valoare redusa\"? Sau numai \"cerere chemare in judecata cu obiect ... (vezi toată discuția)