avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara! Sunt în divorț cu soțul de comun ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara! Sunt în divorț cu soțul de comun de-acord,avem ...

Bună seara! Sunt în divorț cu soțul de comun de-acord,avem 2 copii, unul minor și celălalt major și frecventează încă școală. Fostul sot cere pensie de întreținere pentru copilul minor 1/4 din venitul meu net dar pentru copilul major nu a cerut pensiei de întreținere cum trebuie sa procedez. Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 19:33, 19 Decembrie 2024
Buna ziua

Pentru copilul major pensia de intretinere nu o poate cere fostul sot. Trebuie sa o ceara copilul insusi.

Fiind major, are dreptul la pensie de intretinere daca este in continuarea studiilor pana la 26 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sotul meu a fost casatorit inainte si are 2 fete, ... Mahda Mahda Buna ziua. Sotul meu a fost casatorit inainte si are 2 fete, pentru care a platit lunar pensie alimentara( conform hotararii amiabile de la notar(. Pe ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere copil major Pepiofi Pepiofi Stimate Domn (Doamna) , am o intrebare privind pensia de intretinere copil major. Am divortat de 7 ani , fostul meu sot nu a platit nici o data pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru 2 copii minori Cretu44 Cretu44 Buna ziua, as dori prin intermediul dumneavoastra sa mi se raspunda la urmatoarea intrebare: In perioada imediat urmatoare eu si sotia mea urmeaza sa ... (vezi toată discuția)