Am avut curiozitatea si am citit proiectul noii legi privind pensionarea si asa zisa ' recalculare" despre care auzisem vorbind doar in media. Mult nu m-am edificat, mai ales ca mai trebuie sa apara nu stiu ce fantasmagorie de formula, prin care se va stabili noul cuantum al pensiei. Cert este ca se intelege clar ca vom " beneficia" de o diminuare drastica a pensiei, care si-asa in cele mai dese cazuri nu este indestulatoare. Va intreb si eu, ca un cetetean onorabil al acestei tari si am marea rugaminte adesata juristilor sau avocatilor, care cunosc legea, e normal si legal ca atunci cand ai iesit la pensie si s-a aplicat o lege, in vigoare la momentul respectiv sa vii tu acum guvern si sa aplici alta formula de calcul retroactiv si-mi diminuezi pensia? se poata ataca asta in instanta? exista speranta unui castig de cauza? se poate recastiga acest drept pentru care ni s-a emis o decizie de pensionare, la instantele romanesti sau trebuie sa ne adresam unui tribunal european?
Va multumesc mult pentru timpul acordat!
Acest nou proiect de lege prevede recalcularea pensiilor de serviciu si nu a "pensiilor nesimtite". Dar este o inversare a termenilor folositi ca si inversarea valorilor din Romania.
Eu cred ca acele pensii mici sub 1000 lei ar trebui recalculate, acelea sunt "pensii nesimtite". Cum sa poti trai in Comunitatea Europeana cu 100 euro?
E o mare greseala daca va scade pensia cuiva si cu un leu prin recalculare, Se ceeaza un precedent periculos si pensionarul nu va mai avea niciodata siguranta primirii pensiei conform deciziei de pensionare.
Legea unica a salarizarii o sa-i determini pe unii bugetari sa-si schimbe locul de munca la firme private din tara sau strainatate. Dar pensionarii sau cei care acum sunt in pragul pensiei nu pot sa mai schimbe, sa-si aleaga o alta casa de pensii.
Acest nou proiect de lege prevede recalcularea pensiilor de serviciu si nu a "pensiilor nesimtite". Dar este o inversare a termenilor folositi ca si inversarea valorilor din Romania.
Eu cred ca acele pensii mici sub 1000 lei ar trebui recalculate, acelea sunt "pensii nesimtite". Cum sa poti trai in Comunitatea Europeana cu 100 euro?
E o mare greseala daca va scade pensia cuiva si cu un leu prin recalculare, Se ceeaza un precedent periculos si pensionarul nu va mai avea niciodata siguranta primirii pensiei conform deciziei de pensionare.
Legea unica a salarizarii o sa-i determini pe unii bugetari sa-si schimbe locul de munca la firme private din tara sau strainatate. Dar pensionarii sau cei care acum sunt in pragul pensiei nu pot sa mai schimbe, sa-si aleaga o alta casa de pensii.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Buna dimineata!
Intr-adevar, aveti mare dreptate in ceea ce spuneti....
Sa aveti o saptamana linistita!