avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cod penal, schimbare declaratie. Buna seara, Am facut ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cod penal, schimbare declaratie. Buna seara, Am facut o plangere ...

Cod penal, schimbare declaratie.
Buna seara,
Am facut o plangere penala unei persoane, care ulterior am aflat ca "are spatele asigurat". Politia nu a facut mai nimic si vazand ca eu nu mai insist a dorit sa inchida cazul. M-a chemat si mi-a cerut sa dau renuntare la reclamatie. Eu nu am vrut dar politistul a insistat spunand ca aceasta este procedura. M-a mai pus sa semnez si o hartie prin care mi se aduceau la cunostiinta drepturile si obligatiile. Dupa ce am semnat mi-a spus ca "acum este totul in regula si dosarul s-a inchis" dar la c-ca o luna am primit de la judecatorie ca trebuie sa ma prezint pentru "renumtarea la reclamatie". Interesandu-ma ce inseamna acest lucru am inteles ca instanta ma va pune la cheltuieli de judecata desi dosarul nu a ajuns in instanta.
Ce este de facut si daca in instanta mai pot renunta la "renuntarea la reclamatie"? Daca da, cum?
Consider ca politistul nu a fost corect.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Drept penal, schimbare declaratie. buna seara, am facut o sesizare la politie, s-a intocmit dosar ... Costin Dum Costin Dum Buna seara, Am facut o sesizare la politie, s-a intocmit dosar si la sfarsit, politia pentru a inchide dosarul mi-a cerut sa dau renuntare la plangere desi eu ... (vezi toată discuția)
Arestat pt ca a stropit cu bere teodoraoana teodoraoana am revenit cu alte detali despre acest caz, prietenul meu a fost arestat preventiv pt 29 de zile pt ca a stropit cu bere, dar defapt el este nevinovat. el se ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu? ContSters88252 ContSters88252 buna ziua am fost citat la politie, unde mi s-a adus la cunostinta ca o persoana a formulat plangere penala impotriva mea pentru o ... (vezi toată discuția)