avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul intră în curtea mea fără acordul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul intră în curtea mea fără acordul meu

Bună ziua,
Rog să îmi răspundă un avocat care cunoaște legile.
Locuiesc la casă și vecinul de lângă mine are contorul de la apă/curent în curtea mea (așa s-au făcut mai demult) . Când are nevoie de citirea contorului intră la mine în curte fără să își ceara voie sau ceva, numai mă trezesc cu el în curte. Are cheie de la poarta mea pt că foștii proprietari de la cine am cumpărat casa i-au dat-o. Eu oricum o să schimb iala dar, vreau să știu dacă pot să fiu sancționată cu ceva anume pt faptul că îi opresc accesul la contor. Când am fost în concediu a intrat de 3 ori în curte și când ne-am întors am găsit dezastru acolo. Pur și simplu nu mai vreau sa intre în curtea mea pt că de fiecare data imi distruge ornamentele din zona respectiva și îmi calcă florile. I-am spus, dar el susține că are tot dreptul pt că e contorul lui. Ce pot să fac legal să nu mai aibă acces la mine în curte?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 13:23, 4 Ianuarie 2025
Puteti sa-l notificati in scris , sa-i cereti sa mute contorul de apa pe proprietatea pana la data de ... (un timp rezonabil), deoarece veti schimba yala de la poarta si nu ii veti da si lui o cheie.
situatia e putin mai complicata: de regula contoarele de apa, gaze, curent, sunt proprietatea companiei distribuitoare de utilitati. vecinul doar comunica autocitirea. sunt convins ca permiteti citirea de regularizare, efectuata de functionarul companiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare proprietate GCC GCC Buna ziua! As dori mul de tot un sfat de la o persoana competenta si va multumesc anticipat. Am mostenit casa mamei mele( in urma decesului ei)si am ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu ? codrut2 codrut2 Este obligatoriu sa primim in casa reprezentantul enel sa citeasca indexul contoarului? Eu nu prea permit multa lume la mine in casa si mi se pare ceva ... (vezi toată discuția)
Citire contoar lumina julia06 julia06 Buna ziua As dori sa stiu daca sunt obligata sa primesc in curte pt citirea contoarului pe cel trimis sa faca asta. Eu am cont pe net ... (vezi toată discuția)